QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Projektu Kraje pro bezpečný internet se zúčastnilo více než 2700 uživatelů

19.12.2014 18:47

První ročník projektu Kraje pro bezpečný internet byl zdárně zakončen. V Plzeňském kraji  se projektu zúčastnilo více než 2700 uživatelů internetu.

Kraje_pro_bezpečný_internet_vítězové_žáci

V tomto týdnu vyvrcholil první ročník osvětového projektu Kraje pro bezpečný internet. V Plzeňském kraji  se projektu zúčastnilo více než 2 700 uživatelů internetu.

Do soutěže o věcné ceny postoupilo úspěšným vyplněním on-line kvízu 553 žáků. Slavnostní zakončení projektu se uskutečnilo na Krajském úřadě Plzeňského kraje za účasti náměstka hejtmana Ivo Grünera. Ceny byly předány třem úspěšným řešitelům kvízu a také čtyřem školám z Plzeňského kraje.

"Problematika bezpečnosti na internetu se bude muset v budoucnu stále častěji řešit. Plzeňský kraj byl jedním z prvních krajů, který s projektem týkající se bezpečnosti na internetu již v roce 2011 začal a i letos, kdy se projektu ujala Asociace krajů ČR, je jedním z hlavních nositelů tohoto projektu," uvedl při předávání cen náměstek Ivo Grüner.

Projekt Kraje pro bezpečný internet vznikl v září 2013 za podpory Asociace krajů ČR a díky spolupráci zapojených krajů v oblasti kybernetické bezpečnosti mohly vzniknout elearningové kurzy a on-line kvíz pro laickou i odbornou veřejnost.

"Elearningové kurzy a online soutěžní kvíz byly spuštěny 1. září 2014 a už v průběhu prvního měsíce jsme zaznamenali velký zájem o studium především ze strany dětí a mládeže nad 12 let," říká koordinátorka projektu Nina Moravcová.  Její slova potvrzuje i fakt, že si kvíz a/nebo elearning vyzkoušely děti z 1 050 základních a středních škol z celé České repbuliky.

"V příštím roce chystáme rozšířit elearningové kurzy pro cílovou skupinu seniorů a pedagogů, kteří po absolvování kurzu získají certifikát jako doklad o dalším profesním vzdělávání," doplňuje Zdeněk Záliš z Národního centra bezpečnějšího internetu.

Do letošního prvního ročníku se zapojilo 8 krajů – Hl. m. Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, Královéhradecký kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj a Zlínský kraj.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24