QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ředitel záchranné služby končí, čelí žalobě

01.04.2010 17:20

Zdravotní záchranná služba Plzeňského kraje přišla o svého ředitele, náměstka i ekonomku. Kraj vypisuje výběrové řízení na nového ředitele. Na současného Ivo Radu čeká 21 žalob.

Radní Plzeňského kraje musí najít nového ředitele Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.  Současný ředitel Ivo Rada odchází na vlastní žádost na konci dubna. Spolu s ním končí i ekonomka a náměstek Luděk Hejkal jde mezi lékaře. Hejtmanka Milada Emmerová uvedla, že se nediví Radově odchodu, protože neměl na ZZS nejlepší pozici. "Musím konstatovat, že není milé přijít o člověka, který si nevedl špatně," uvedla Emmerová a dodala, že kraj rozhodně ředitele nevyhazuje.

Ivo Rada vedl velký kolektiv lidí, kde na něj 21 z nich podalo žalobu kvůli vrácení odebraných nebo snížených osobních příplatků v letech 2006 až 2008. On však tvrdí, že odebrání je v pořádku, snížení platů bylo prý kvůli nepříznivé hospodářské situaci. Pokud zaměstnanci spor vyhrají, bude to kraj stát téměř tři miliony korun. Další odchozí je ekonomka, která nepředala při vnitřním auditu určité dokumenty, jež by svědčily o tom, kolik peněz pobírali externí spolupracovníci záchranky. Kraj vypisuje výběrové řízení na post nového ředitele záchranky, který by si ostatní posty měl doplnit sám. I tak to bude mít Radův nástupce zěžké, v rozpočtu ZZS chybí 50 milionů korun.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24