Rekonstrukce Jasmínové ulice v Plzni začala. Práce jsou prováděny za úplné uzavírky

05.06.2023 8:43

V pondělí 5. června byla zahájena rekonstrukce Jasmínové ulice v Plzni. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) nechá opravit povrch silnice, vzniknou i nové parkovací zálivy. Přinášíme informace.

Jasmínová mapa_ŘSD_0523

V rámci akce I/20 Plzeň, Jasmínová opraví ŘSD povrch v celém rozsahu ulice. „Během provádění stavebních úprav bude opraven povrch v celém rozsahu Jasmínové ulice, kdy na převážné části řešeného úseku bude provedena kompletní výměna vozovkového souvrství včetně sanace aktivní zóny,“ uvedl Adam Koloušek, mluvčí ŘSD s tím, že úpravou projde i uspořádání jízdních pruhů v prostoru křižovatky Jasmínová X Nepomucká, které už je v současné době nevyhovující.

Rekonstrukce vyjde ŘSD na 48,3 mil. Kč bez DPH. „Změny jsou pak navrženy ve vedení jízdních pruhů Koterovské ulice, kde dojde k úpravám vodorovného dopravního značení a opravě povrchu vozovky v nezbytném rozsahu. Opraveny a upraveny budou dále chodníky na obou stranách komunikace a v úseku mezi ulicí Skladovou a Koterovskou vzniknou nové parkovací zálivy pro osobní automobily," informoval mluvčí ŘSD. „Celkem je zde navrženo 14 podélných parkovacích stání," dodal.

Současně Vodárna Plzeň provede obnovu vodovodu v úseku Jasmínová – Slovanská alej a rekonstrukci kanalizace v úseku Jasmínová – Brojova.

Práce v Jasmínové ulici budou prováděny za její úplné uzavírky. Provoz je veden po objízdné trase ulicí K Dráze a Nepomucká. Omezení se dotkne i jednotlivých vedlejších komunikací, které se na Jasmínovou ulici přímo napojují. Skladová ulice je přístupná ze Slovanské aleje a je v ní zakázané parkování.

Rekonstrukce ovlivní i MHD. „Z důvodu rekonstrukce Jasmínové ulice bude od 5. 6. 2023 přibližně do srpna 2023 zrušena zastávka linky 22 Jasmínová. Z tohoto důvodu dojde k úpravám v provozu linky 22," uvádí PMDP.

Ukončení rekonstrukce je naplánováno na přelom roku 2023/2024. „Od zahájení stavebních prací by pak ke zprovoznění řešeného úseku mělo dojít nejpozději za 189 dní," uzavřel Koloušek.

Foto ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24