QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce přivaděče z dálnice D5 do Stříbra je u konce, silnice je v provozu - FOTKY

16.12.2022 18:57

"S radostí Vám oznamujeme, že dne 16.12.2022 mezi 8. a 12. hodinou bude otevřen zrekonstruovaný úsek silnice II/230, která je přivaděčem od města Stříbra k Exitu 107 na dálnici D5 a průmyslové zóně Ostrov u Stříbra," informovalo vedení města Stříbro.

stríbro silncie 1
stríbro silnice 6stríbro silncie 1stříbro 8stříbro 9stříbro silnicestříbro silnice 5Stříbro

Silnice vedoucí z dálnice D5 do Stříbra byla otevřena s pětiměsíčním předstihem. Celková délka dokončeného úseku komunikace činí 3492 m.

"Rektifikací – narovnáním většiny zatáček a rozšířením profilu komunikace v celém jejím úseku bude cestování pohodlnější, ale zejména došlo ke zvýšení bezpečnosti provozu na této komunikaci, a to jak vlastními stavebními úpravami, tak instalací bezpečnostních zádržných systémů. Jedinou zatáčku pod lesem Jirná, ve směru na Ostrov, se nepodařilo narovnat zcela podle našich představ, ale bohužel vzhledem majetkoprávním vztahům k potřebným pozemkům toto nebylo možné," uvádí vedení Městského úřadu Stříbro.

Město dále upozorňuje řidiče, aby v úseku jezdili velmi opatrně. Je tady po šesti měsících uzavírky větší riziko střetu se zvěří.

Na silnici se bude ještě pracovat v novém roce. "V první polovině roku 2023 zde bude ještě realizováno vodorovné dopravní značení v plastovém provedení a bude provedena oprava povrchu komunikací na objízdných trasách," uvádí vedení města.

foto: MÚ Stříbro

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT