Řidič zapomněl na hydraulickou ruku auta, vytrhal elektrické vedení z domů - FOTKY

16.02.2016 14:31

Poměrně hodně kuriózní nehodu řeší policisté na Domažlicku. Řidič náklaďáku zapomněl složit hydraulickou ruku vozu a se zdviženým zařízením projel obcí. Podívejte se na fotky z místa!

FOTO_PČR (2)
FOTO_PČR (1)FOTO_PČR (2)FOTO_PČR (3)FOTO_PČR (4)

Celou událost policisté řeší jako dopravní nehodu. Její průběh byl tentokrát ale skutečně poměrně dost "originální": Řidič nákladního auta totiž zapomněl stáhnout hydraulické zařízení a s ním pak poškodil elektrické vedení ve vesnici. Škody se vyšplhaly na několik desítek tisíc.

K nehodě došlo v obci Chrastavice na Domažlicku. Řidič jel s náklaďákem ve směru od Domažlici na Radonice. Jeho jízda obcí Chrastavice se ale proměnila v celkem slušné drama.

"Po vysypání kontejneru na plasty nesložil řidič hydraulickou ruku do základní polohy a při jízdě po komunikaci s postavenou rukou postupně zavadil o dva kabely elektrického vedení, které vedly přes komunikaci k obytným domům. Při zavadění o kabely elektrického vedení došlo k poškození omítky dvou obytných domů, poškození zdiva a pojistkové skříně jednoho domu a k přetržení těchto kabelů," popsala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Přetržený kabel navíc spadl ještě na zaparkované nákladní auto u jednoho z domů. Nikomu se naštěstí při nehodě nic nestalo. Řidič ale bude mít nejspíš ještě oplétačky s policií. Ta totiž vyšetřování celé události ještě ani zdaleka neuzavřela. Naštěstí se ukázalo, že šofér byl střízlivý. Nicméně škody zanedbatelné vůbec nejsou. Vyšplhaly se na desítky tisíc.

"Na nákladním automobilu Man nevznikla žádná škoda, na nákladním automobilu Ford byla škoda vyčíslena na 1 tisíc korun, na omítkách domů vznikla desetitisícová škoda. Na kabelech elektrického vedení a na pojistkové skříni vznikla škoda ve výši 20 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích," uzavírá policejní mluvčí.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24