Rokycanští ochránci vyrazili na Lopatu

20.03.2011 12:01

Za lesními druhy živočichů se vypravili rokycanští ochránci přírody. V sluncem prozářeném dopoledni v sobotu 19. března se stala cílem ochránců přírody zřícenina hradu Lopata na jižním Plzeňsku.

foto 014
foto 010foto 006foto 005foto 002foto 014

Sobotní dopoledne zprvu nevypadalo na slunečný den, ale jak se říká „není špatného počasí, pouze špatně oblečeného turity“, takže i přesto se rokycanští ochránci přírody vydali na další zajímavou vycházku, tentokrát na zříceninu hradu Lopata na jižním Plzeňsku. Litovat určitě nemuseli, i počasí se nakonec umoudřilo a sluníčko vykouklo zpoza mraky.

V devět hodin ráno se v sobotu 19. března sešlo na třicet rokycanských ochránců přírody a dětí ze školní družiny ZŠ Čechova Rokycany před sídlem organizace ochránců, aby se vypravili na naplánovanou třináctikilometrovou trasu vedoucí přes Rakovou a dále po turistické značce až ke zřícenině hradu.

"V průběhu trasy jsme měli šanci obdivovat nejrůznější druhy lesních ptáků. S povděkem bylo přijato i opékání přinesených pochutin na ohni, což je nedílnou součástí každé akce rokycanských ochránců přírody, o jejichž bohaté činnosti se můžete dozvědět i na webových stránkách organizace s adresou www.csop.erc.cz," pochvaloval si výlet předseda rokycanské organizace ochránců přírody Pavel Moulis.

Foto: Pavel Moulis

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24