Rotvajleři, kteří napadli malou holčičku v Holýšově, dostávají druhou šanci – FOTKY

26.05.2023 13:57

Z areálu firmy na jižním Plzeňsku utekli v úterý 16. května dva psi, kteří napadli nezletilou dívku. Ta utrpěla vážná zranění. Dívka je po operacích a mimo ohrožení života. Rotvajleři dostávají druhou šanci na život.

psi z kauzy Holýšov_0523_RTW naše láska (2)
psi z kauzy Holýšov_0523_RTW naše láska (2)psi z kauzy Holýšov_0523_RTW naše láska (1)psi z kauzy Holýšov_0523_RTW naše láska (3)psi z kauzy Holýšov_0523_RTW naše láska (4)psi z kauzy Holýšov_0523_RTW naše láska (6)psi z kauzy Holýšov_0523_RTW naše láska (7)psi z kauzy Holýšov_0523_RTW naše láska (8)psi z kauzy Holýšov_0523_RTW naše láska (9)psi z kauzy Holýšov_0523_RTW naše láska (10)psi z kauzy Holýšov_0523_RTW naše láska (11)

K incidentu došlo v úterý 16. května ve večerních hodinách v Holýšově. „Z areálu jedné firmy na okraji města utekli dva psi plemene rotvajler, kteří následně napadli nezletilou dívku. Ta utrpěla vážná poranění a musela být letecky transportována do nemocnice,“ uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Psy se podařilo najít až druhý den nedaleko Holýšova. Krajská hygienická stanice Plzeň nařídila psům karanténu, ti tedy zůstali uzamčeni ve výběhu u jejich majitele. Ve středu 24. května si fenu a psa odvezla nezisková organizace RTW - naše láska, jejich naděje z.s., která pomáhá rotvajlerům a jejich křížencům, kteří se z nějakého důvodu ocitli v nepříznivé situaci.

Lidé z neziskové organizace dají psům druhou šanci. „Zoe se jeví jako úplně v pohodě, prostě mazlík a ocásek, to bude zřejmě vděčná a hodná fenka. Nano je tedy momentálně trošku darebák. Ani si nemyslím, že bránil Zoe nakonec, on je spíš nervózní z více pozornosti. On chce pozornost a kontakt, ale neví co s tím. Nervózně olizuje ruce, lehce ozobává, pak lehce chytí rukáv, lehce štípne a nakonec vás drží za lýtko. On není rozhodně zlý pes nebo vyloženě agresor, ale spíš asi nezvládl nápor pozornosti, na kterou není tolik zvyklý, ale za to ten pes nemůže. Dnes toho na něj bylo hodně, pokadil auto, sundal si náhubek, pak stál jak socha a nechtěl jít z auta ven, pak nechtěl do kotce. Takže jsem s ním strávila dnes několik hodin před kotcem a bylo vidět, že je rád. Určitě tedy ani jeden nepůjdou k dětem a Nano se musí naučit spoustu věcí, než by vůbec někam šel,“ uvádí na svém facebookovém profilu nezisková organizace RTW - naše láska, jejich naděje z.s.

„Přes noc spala v garáži, která je předělená 3D pletivem - protáhla se pod ním jak had. Garáž byla, samozřejmě, zamčená a ještě zvenčí zajištěna. Ale bývalému majiteli opravdu věřím, že se mu protáhli pod pletivem,“ aktualizoval spolek informace o fence Zoe.

Foto FB RTW - naše láska, jejich naděje z.s.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24