QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silný vítr nás ještě potrápí. Meteorologové varují před horskou turistikou

17.02.2022 18:16

Vítr dokáže potrápit kdekoho. Meteorologové upozorňují všechny občany, že silný vítr se na našem území bude vyskytovat ještě několik dní.

Fotky ze zásahů_HZSPK_7

Předběžné varování zatím trvá do 22. února. "Ve druhé polovině noci na pátek a v pátek dopoledne bude vítr jen mírný, ale odpoledne začne znovu zesilovat – tentokrát v souvislosti s postupem tlakové níže Eunice. V pátek večer, v noci na sobotu a v sobotu přes den se budou v nížinách objevovat nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h), na horách kolem 30 m/s (110 km/h). S větrným počasím musíme ale počítat i v dalších dnech," uvedli meteorologové z Českého hydromoteorologického ústavu.

Do 19. února je ale jisté, že na území celé republiky bude pořádně foukat. Opět hrozí možné poškození stromů a lesních porostů, možné jsou i menší škody na budovách.

S tím souvisí i komplikace v dopravě. Na silnicích mohou být polámané větve, uvolněné stromy, řidiči by měli upravit jízdu aktuálnímu počasí.

dDoporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty. Důležité je dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel.

Není doporučeno vydávat se zejména do horských oblastí.

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24