QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silvestr je tady! Policie v Plzni je v pohotovosti

31.12.2015 7:03

Silvestrovské veselí je velmi často spojené s alkoholem a jeho přemíra stojí velmi často za spoustou incidentů. Na Silvestr jsou připravení i policisté v Plzni, chybět nebude dohled na silnicích.

FOTO_QAP_CZ (19)

Oslavy konce roku tradičně znamenají velký mumraj v ulicích a davy slavících lidí. Každý rok se řeší nejrůznější incidenty spojené s alkoholem. Také v letošním roce se na závěrečné oslavy připravili policisté v Plzni, kteří zvýší výkon služby. Chybět nebudou hlídky ani na silnicích.

Závěr roku v Plzni bude jako tradičně ve znamení zvýšení dohledu ze strany policie. "Na následující dny se samozřejmě připravovali i policisté Městského ředitelství policie Plzeň. Ti v rámci zvýšeného výkonu služby budou  dohlížet na bezpečnost a veřejný pořádek na svém teritoriu a zajišťovat hladký průběh oslav. Policisté se jako každoročně zaměří na místa konání kulturních a společenských akcí, pod dozorem budou mít ale i periferní části města a jeho okolí. Ve zvýšené míře budou dohlížet i na bezpečnost a plynulost silničního provozu," říká mluvčí policie Hana Štefflová.

V souvislosti s alkoholem policisté upozoňují, že namátkové testy na alkohol u řidičů budou poměrně časté a připomínají, že alkohol nepatří nejen za volant, ale ani za řídítka kol.

Bez problémů se neobešel ani loňský Silvestr, kdy policie řešila desítky nejrůznějších přestupků. Silvestr se vloni neobešel ani bez vloupání a popálenin od pyrotechniky. Během poslední noci loňského roku policisté mimo jiné řešili také sedm dopravních nehod a u jedné z nich sehrál roli i alkohol. Jak dopadl Silvestr 2014 z pohledu policistů a záchranářů, si můžete připomenout v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24