QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

"Skejťáci" chtěji nový park v Plzni! Do světa pustili petici

22.09.2015 8:58

V souvislosti s chystanou revitalizací Škoda sport parku v Plzni se objevila petice za vybudování zbrusu nového parku. Iniciátoři sbírají podpisy na řadě míst!

FOTO_QAP_CZ (8)

Sportovní areál Škoda sport park v Plzni na Malostranské čeká postupná obnova. V souvislosti s chystanými úpravami se objevila petice za vybudování zcela nového skateparku právě na místě toho stávajícího. Iniciátoři mají zatím nasbírány zhruba čtyři stovky podpisů, petici chtějí předat na veřejném projednávání budoucí podoby parku.

Vedení druhého plzeňského obvodu se po celkem dlouhé řadě let od zahájení provozu Škoda sport parku pod Homolkou rozhodlo areál přebudovat, rozšířit a přidat i několik sportovišť. Aktuálně sbírá podněty od obyvatel. V souvislosti s chystaným revitalizačním projektem se objevila i petice za vybudování zcela nového skateparku na místě toho stávajícího.

"Je škoda, že když si chce člověk dobře zajezdit, musí vyrazit někam, kde mají betonový park,“ říká jeden z iniciátorů petice Lukáš Puchta."V Plzni je několik skateparků, jenže ani jeden není pořádně jezditelný. Některé překážky jsou vzhledem ke svému stavu nebezpečné a asfaltový povrch se rozpadá. Navíc koncepce parků je špatná, absolutně nereflektuje současné potřeby a směřování skateboardingu."

Právě teď tak iniciátoři ucítili šanci své zájmy prosadit a chtějí posunout dál možnost stavby nového parku. "Jsme rádi, že se město snaží v novém projektu počítat s bazénem, nicméně je to podle nás polovičatá práce. Když se má něco rekonstruovat a revitalizovat, tak pořádně a ne, že se postaví nová část parku a ta stará zůstane tak, jak je. Ve výsledku se toho moc nezmění a čekat dalších deset nebo patnáct let na to, až by se s původním parkem něco dělo, nám přijde škoda,“ dodává Lukáš Puchta.

Petici chtějí nadšenci předat vedení obvodu v úterý 29. září na veřejném projednávání budoucích plánů. To proběhne přímo v areálu od 16 hodin.

Podpisová místa:
Skatepark Škoda Park Doudlevce (Bufet)
Prodejna Snowbitch (Františkánská ulice)
Prodejna Snowbitch Outlet (Sedláčkova)
DEPO2015 (Recepce)
Papírna
Jekyll & Hyde
Sally Brown
Jazz Rock Dominik Cafe
Pink Panther Pub
Šach-Mat
FRBS Bike Shop

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24