QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

SMS jízdenka v plzeňské MHD platí rychleji. Novinku chtěli cestující

14.01.2016 11:01

SMS jízdenka v plzeňské hromadné dopravě platí nově o minutu dřív, než tomu bylo v minulosti. S dvouminutovým předstihem u odeslání ale musí cestující počítat dál.

U Zvonu_1_dubna_QAP_foto (10)

Poměrně populární služba ve formě SMS jízdenky v plzeňské MHD prošla změnou a od nového roku platí příchozí jízdenka v podstatě okamžitě a ne až s minutovým zpožděním. Nicméně cestující musí i dál počítat s tím, že objednací zprávu musí odeslat s předstihem.

Až do konce loňského roku fungovala SMS jízdenka vlastně s lehkým zpožděním o proti skutečnému doručení na telefon. "Například pokud přišla doručovací zpráva o jízdence ve 13:21, platila jízdenka až ve 13:22," vysvětluje mluvčí dopravních podniků kateřina fránová s tím, že právě na to si lidé stěžovali a nově tak má jízdenka platnost v podstatě okamžitou.

Cestující by nicméně měli dál počítat s tím, že na telefonech musí mít aktivovanou službu Premium SMS u svého operátora. Navíc nic se nemění ani v tom, že si musí cestující musí počítat s doručením jízdenky na mobil v rozmezí dvou minut. Na tom se ani nic měnit nebude. "Je to z toho důvodu, aby lidé neodesílali zprávy až ve chvíli, kdy například ve voze vidí revizora," vysvětluje mluvčí dopravních podniků.

SMS jízdenka už víc jak dva roky platí nejen pro vnitřní zónu hromadné dopravy v Plzni, ale i pro vnější zóny. Více najdete v článku zde.

 

Platnost SMS jízdenky                  Platnost                 Cena SMS jízdenky            Telefonní číslo

Vnitřní zóna 001 Plzeň (P)               35 minut                          20 Kč                          910 902 220
                                                    24 hodin                          70 Kč                          910 902 070

Vnější zóny (V)                              35 minut                          10 Kč                          910 902 010

Vnitřní + vnější zóny (P+V)             65 minut                          38 Kč                          910 902 038

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT