QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Sportovní areál v Holýšově je uzavřen. Začala se stavět přístavba základní školy

13.01.2023 14:44

V prosinci proběhlo slavnostní poklepání na základní kámen přístavby nového pavilonu na Základní škole v Holýšově. Stavba byla zahájena a město z důvodu bezpečnosti areál uzavřelo.

Holýšov_městské sportoviště_zsholysov.cz

„Oznamujeme občanům, že z důvodu zahájení investiční akce přístavba Základní školy Holýšov je Sportovní areál města Holýšova do odvolání z bezpečnostních důvodů uzavřen,“ informovalo město Holýšov.

Základní škola v Holýšově funguje od roku 1958. Počty dětí ve městě i okolí rostou a přístavba byla již potřebná. Slavnostní poklepání na základní kámen přístavby proběhlo v pátek 2. prosince. Pro Holýšov je to největší investice v dějinách města. Přístavba vyjde zhruba na 165 milionů korun.

„Nový pavilon bude mít 7 kmenových tříd po 30 žácích, což je nárůst kapacity školy na 890 žáků. Součástí přístavby budou kromě kmenových tříd například žákovská kuchyň, počítačová třída, víceúčelový sál a zázemí. V objektu je vyprojektovaná vegetační střecha, ve třídách osvětlení, které se řídí intenzitou denního světla. V současné době byly práce už zahájeny,“ uvedla Alena Burianová, starostka města.

Sportovní areál Holýšova se nachází v těsné blízkosti školy. Nachází se v něm víceúčelové, atletické a dětské hřiště. Právě dětské hřiště zůstává otevřeno. „Otevřeno bude pouze dětské hřiště podle provozní doby od 9:00 do 17:00 hodin,“ uvádí město.

Foto ilustrační zsholysov.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24