Strážníci i policisté se chystají vyrazit do ulic. Důvodem je hokejové utkání

16.02.2023 18:39

Souboj modrobílých celků uvidí na západě Čech i plzeňští fanoušci, soupeřem bude Kladno. Strážníci i policisté si tento den posvítí na neukázněné řidiče.

Fanshop

Již 47. kolo Tipsport extraligy se odehraje v Plzni v pátek odpoledne, strážníci i policisté se na hokejové utkání připravují.

Městská policie Plzeň a policisté Městského ředitelství policie Plzeň tak reagují na množící se stížnosti na špatně parkující vozidla návštěvníků extraligových hokejových utkání.

K pátečnímu zápasu mezi týmy HC Škoda Plzeň a HC Rytíři Kladno proto připravili adekvátní dopravně bezpečnostní opatření. "Vyjma zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti na stadionu a jeho nejbližším okolí se obě složky maximálně zaměří také na dopravní situaci a kontroly správného parkování. Pokud vozidla budou tvořit překážku silničního provozu, jsou připravena k jejich odtažení odtahová vozidla," upozorňuje řidiče mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Fanouci mohou zaparkovat vozidla v okrajových částech města nebo je ponechat doma a ke stadionu se dopravit městskou hromadnou dopravou. "Připomínáme, že vstupenka či permanentka na hokejové utkání platí zároveň jako jízdenka 90 minut před začátkem domácího utkání a ještě 120 minut po jeho skončení.
Občany, kteří už na zápas přijedou vozidlem, důrazně žádáme, aby bez výhrad respektovali dopravní značení, parkovali na vyznačených parkovištích, neblokovali bezpečný průjezd pro vozidla IZS a dbali pokynů strážníků a policistů,"
dodala Pužmanová.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24