Strážníci na základě podnětu obyvatel měřili rychlost v Radobyčicích. Jak to dopadlo?

26.01.2023 13:55

Strážníci Městské policie Plzeň měřili předepsanou rychlost v Radobyčicích. Kontrola se uskutečnila na základě podnětu místních obyvatel.

měření rychlosti Radobyčice_ÚMO 3

Obyvatelé Radobyčic upozorňují na častý pohyb vozidel, která nedodržují v obci předepsanou rychlost. Městská policie Plzeň tedy provedla kontrolní akci. „V úterý 24. ledna kontrolovali strážníci městské policie v Plzni Radobyčicích dodržování stanovených rychlostních limitů v obci. Samotné měření rychlosti vozidel bylo realizováno dopoledne v čase od 9.00-11.00 hodin a odpoledne v době od 14.00-16.00 hodin,“ uvádí mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová. Doplňuje, že až na výjimky stanovenou padesátku na měřeném úseku řidiči dodrželi.

„Porušení předepsané rychlosti zjistili strážníci ve třech případech, jeden z řidičů překročil maximální povolenou rychlost o více než dvacet kilometrů za hodinu,“ říká Jana Pužmanová.

V kontrolách měření rychlosti bude samozřejmě městská policie namátkově pokračovat.

„Už v minulém týdnu v Radobyčicích proběhla kontrola hmotnosti projíždějících nákladních vozů, také na základě podnětů od místních obyvatel. Povolený průjezd zde mají pouze auta do 7,5 tuny, ostatní musí Radobyčice objet,“ upozorňuje starosta MO Plzeň 3 David Procházka s tím, že kontroly se budou opakovat. „Na názoru místních občanů nám záleží a ti po kontrolách velmi volali. Proto jsem rád, že nám městská policie a Policie České republiky vyšly vstříc. Cílem je, aby se obyvatelé cítili v místě svého bydliště bezpečně,“ dodává starosta.

Foto ÚMO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24