QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda na dálnici D5, silničáře srazil kamion

06.10.2014 13:19

K tragické dopravní nehodě došlo v pondělí ráno na dálnici D5 ve směru na Plzeň. Kamion srazil pracovníka Správy silnic a údržby dálnic, který u svodidel čistil kanály. Ten na místě zemřel.

Hromadná nehoda na D5 (7)

Tragická dopravní nehoda se stala v pondělí 6. října ráno na dálnici D5. Hned za Prahou ve směru na Plzeň srazil kamion pracovníka Správy silnic a údržby dálnic. Ten na místě zemřel.

"Dnes krátce před devátou hodinou ranní došlo na dálnici D5, na prvním kilometru ve směru na Plzeň k tragické dopravní nehodě, při které přišel o život 57letý muž. Jednalo se o pracovníka Správy silnic a údržby dálnic, který zde u pravých svodidel prováděl čistění kanálových svodů. Na tomto místě došlo ke střetu nákladního vozidla s uvedeným mužem," uvedla k nehodě tisková mluvčí PČR Beroun Marcela Pučelíková.

Boj o život sraženého silničáře byl bohužel marný...
"Bezprostředně po střetu na místo dorazili policisté z Dálničního oddělení Rudná, kteří u sraženého muže okamžitě zahájili resuscitaci pomocí defibrilátoru, který mají k dispozici přímo ve služebním vozidle. I přes veškerou jejich snahu muž svým zraněním na místě podlehl," sdělila dále Marcela Pučelíková.
 
Řidič, který muže srazil byl cizinec. Dechová zkouška u něj byla negativní. U mrtvého muže byla nařízena soudní pitva.
Zatím není jasné, proč ke střetu došlo... "Příčina a okolnosti této tragické dopravní nehody jsou v současné době předmětem dalšího vyšetřování," uvedla mluvčí.
 
Provoz na dálnici D5 byl omezen, provoz byl sveden do jednoho pruhu. Na dálnici se tvořily zhruba kilometrové kolony. 

Ilustrační foto
 
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24