QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda na Klatovsku. Při nehodě zemřela mladá spolujezdkyně

28.01.2023 10:37     28.01.2023 12:04

Tragická nehoda se stala na silnici mezi Nýrskem a Janovicemi nad Úhlavou v sobotu před devátou hodinou ráno. Jedna mladá žena zemřela na místě, čtyři další lidé utrpěli zranění.

foto QAP CZ

Všechny složky IZS vyjely v sobotu kolem deváté hodiny k dopravní nehodě mezi Nýrsko a Janovice nad Úhlavou. Dvě auta se střetla u obce Starý Láz. Při nehodě zemřela spolujezdkyně (ročník 1999).

"Dnes před devátou hodinou dopoledne došlo na silnici II/191 na úrovni obce Starý Láz k tragické dopravní nehodě," potvrdil mluvčí policie Ondřej Hodan.

"Záchranáři na místě ošetřili muže ročník 2004 a jeho spolucestující muže a slečnu oba ročník 2004 z jednoho osobního automobilu. Všichni s lehčími zraněními transportováni do Klatovské nemocnice. Z druhého automobilu mladou ženu ročník 1999, která utrpěla středně těžká zranění, při vědomí transportována cestou Letecké záchranné služby na akutní příjem Fakultní nemocnice -Lochotín, " uvedla podrobnosti mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Spolujezdkyni už záchranáři bohužel pomoci nemohli. "U spolujezdkyně, mladé ženy, byla ihned po příjezdu zahájena kardio-pulmonální resuscitace, přes veškerou snahu zasahujících se nepovedlo obnovit její životní funkce. Mladá žena podlehla svým zraněním na místě," uvedla mluvčí záchranné služby.

Jak k nehodě došlo, popsal mluvčí policie. "Řidička ročník 1999 jela se spolujezdkyní taktéž ročník 1999 s vozidlem Opel Astra ve směru z Nýrska na Klatovy, když ve výše zmíněném úseku z dosud přesně nezjištěných příčin přejela do protisměru, kde se srazila s protijedoucím vozidlem Seat Leon," uvedl Ondřej Hodan.

 Ve vozidle Seat Leon cestovalo celkem 5 osob, 3 osoby utrpěly zranění.

"Alkohol byl u řidičky i řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Případem se dále zabývají kriminalisté a u zemřelé ženy byla vyšetřovatelem nařízena soudní pitva," dodal policejní mluvčí.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24