QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tropy hlásí návrat! V neděli bude až 35 stupňů

27.08.2015 7:02

Už v následujících dnech se nejspíš naposledy do regionu vrátí skutečně tropické letní počasí. V neděli a v pondělí budou teploty atakovat hranici 35 stupňů. Pak ale přijde prudké ochlazení. Čtěte novou týdenní předpověď.

Bazén v Plzni na Slovanech

Poslední prázdninový víkend bude nejspíš posledním skutečně letním, kdy bude počasí jak dělané na koupání. V neděli mají teploty dokonce atakovat hranici 35 stupňů. Po víkendu se to už ale poměrně dost citelně zhroší a začátek září přinese celkem výrazné ochlazení.

"V pátek počasí u nás částečně ovlivní studená fronta, která bude postupovat přes Německo k severovýchodu. Před další studenou frontou, která v pondělí večer a v noci na úterý začne ovlivňovat počasí u nás, k nám bude v pondělí vrcholit příliv velmi teplého vzduchu od jihu. Za frontou k nám bude proudit chladný vzduch od severozápadu," informoval ČHMÚ ohledně vývoje počaqsí v nadcházejících dnech.

Ve čtvrtek nás čeká jasno nebo polojasno s odpoledními teplotami mezi 28 a 32 stupni. Celkem horko bude také v pátek. Přes den budou teploty mezi 26 a 30 stuúpni, v noci mezi 17 a 13. K tomu se přidá jasno až polojasno, ojediněle se ale objeví zvětšená oblačnost a také bouřky nebo přeháňky.

Sobota už bude opět ve znamení slunečné oblohy a teploty se odpoledne vyšplhají mezi 28 a 33 stupňů, v noci klesnou mezi 18 a 14 stupňů. A pořádně horko bude také v neděli a v pondělí, kdy se budou odpolední teploty pohybovat mezi 28 a 35 stupni, ty noční budou klesat mezi 19 a 15. Provázet nás navíc bude jasná nebo polojasná obloha. Už v pondělí odpoledne a večer bude ale přibývat oblačnost a dorazí přeháňky nebo bouřky.

Pak už se ale bude ochlazovat. Od úterý do čtvrtka očekávají meteorologové ČHMÚ oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Koncem období ubývání oblačnosti a slábnutí srážek. Nejnižší noční teploty 15 až 10 stupňů, v úterý 20 až 16 stupňů. Nejvyšší denní teploty budou v úterý už jen okolo 22 stupňů a mezi 18 až 23 se udrží i v dalších dnech.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24