Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

U Vejprnického potoka je rušno. Staví se chybějící část cyklostezky

17.04.2023 17:04

Podél Vejprnického potoka vzniká chybějící úsek cyklostezky mezi Vejprnicemi a Plzní. Přípravné práce již začaly, samotná stavba začne tento týden.

DSC_0027_SVSMP_greenway_Vejprnice
DSC_0027_SVSMP_greenway_VejprniceDSC_0021__SVSMP_greenway_VejprniceDSC_0029__SVSMP_greenway_Vejprnice5_podél Vejprnického potoka_0323

Cílem stavby je vytvořit podél Vejprnického potoka ucelený koridor pro příjemnou, nenáročnou a bezpečnou cyklodopravu do Plzně ze směru od Nýřan. Jde o další plzeňskou „cyklovýpadovku“, která má umožnit rychlou cestu na kole do Plzně i mimoplzeňským.

„Nová stezka pro chodce a cyklisty povede převážně po pravém břehu Vejprnického potoka v trase dnešní pěšiny, jen v kratších úsecích se od něj vzdaluje. Poté ho překlene téměř dvanáct metrů dlouhou lávkou,“ popsal vedoucí Úseku veřejné dopravy a cyklodopravy Správy veřejného statku města Plzně (SVSMP) Jan Hakl.

Trasa navazuje na chodník při Vejprnické ulici pod městským okruhem, zde se stočí souběžně s estakádou a lávkou přejde přes Vejprnický potok. Za městským okruhem se trasa dostává do souběhu s Vejprnickým potokem a vede podél něj až k podjezdu pod tratí. Zde navazuje na již realizovaný další úsek trasy směrem do Vejprnic.

„Všude, kde to je možné, bude stezka s asfaltovým povrchem ve třímetrové šíři, jen v asi stometrovém úseku, kde se městský pozemek mezi soukromými pozemky zužuje, bude stezka jen dvoumetrová. V jiném úseku vznikne také odpočívka a nově bude upravena studánka,“ doplnil Jan Kuneš ze SVSMP, který měl přípravu stavby na starosti.

Délka úseku: celková délka 761 m

Provedení: stezka pro pěší a cyklisty v šíři 3 metry tam, kde je to možné, jinak 2 m, s lávkou přes potok (délka přemostění 11,65 m)

Přípravné práce již začaly, samotná stavba začne tento týden, skončit by měla počátkem letních prázdnin. Správa veřejného statku města, která pro město tuto stavbu zajišťuje, za ni zaplatí 9.034.665,86 korun včetně DPH. Projekt je podpořen z fondů EU z programu Integrovaný regionální operační program 2021-2027 (IROP).

Foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte