QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Holýšově napadli rotvajleři dívku. Na místo letěl vrtulník

17.05.2023 11:23

Z areálu firmy na jižním Plzeňsku utekli v úterý 16. května dva psi, kteří napadli nezletilou dívku. Ta utrpěla vážná zranění.

Vrtulník

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Domažlice se zabývají případem, kdy nezletilé dítě napadli psi. K incidentu došlo v úterý 16. května ve večerních hodinách v Holýšově. „Z areálu jedné firmy na okraji města utekli dva psi plemene rotvajler, kteří následně napadli nezletilou dívku. Ta utrpěla vážná poranění a musela být letecky transportována do nemocnice,“ informovala Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a prověřují veškeré okolnosti.

Zvířata se nedařilo odchytit. Policisté při pátrání spolupracovali s místní samosprávou. „V prostoru bývalých holýšovských kasáren utekli v úterý v podvečer 2 rotvajleři - fena a pes. Mohou být velmi nebezpeční. Do pátrání po psech je zapojena i Policie ČR, nicméně v noci je extrémně obtížné je najít," informovalo na sociálních sítích město Holýšov.

Psy se nakonec podařilo vypátrat ve středu 17. května v dopoledních hodinách. „Psi byli nakonec vypátráni nedaleko Holýšova,“ potvrdila mluvčí.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24