QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Horažďovicích byla u trati nalezena těžce zraněná žena. Na místo letěl vrtulník - FOTKY

24.05.2023 10:59

Ve středu 24. května vyjížděly všechny záchranné složky v 9:57 do Horažďovic.

zraněná žena u trati_horažďovice_0523_HZSPK (2)
zraněná žena u trati_horažďovice_0523_HZSPK (2)zraněná žena u trati_horažďovice_0523_HZSPK (1)zraněná žena u trati_horažďovice_0523_HZSPK (3)

„U nadjezdu železniční trati v Horažďovicích Předměstí došlo pravděpodobně ke střetu vlaku s osobou. Vlak se na místě nenachází,“ informovoval o incidentu Petr Poncar, mluvčí hasičů a dodal: „Jak ke zranění došlo je předmětem šetření.“

Mladá žena utrpěla těžká zranění. „Záchranáři na místě ošetřili a stabilizovali mladou ženu cca 20 let. S těžkými zraněními, ale při vědomí transportována cestou LZS na emergency FN Lochotín,“ upřesnila Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

Policisté se nehodou zabývají a šetří její okolnosti. „Dnes, krátce před 10. hodinou, jsme přijali oznámení o nehodě, při které mělo dojít ke srážce osoby s vlakem. Dívka (r. 2002) pravděpodobně předcházela železniční přejezd nedaleko vlakové zastávky Horažďovice Předměstí v místě, které k tomu není určeno a zřejmě došlo ke střetu s projíždějícím vlakem," uvedla Iva Vršecká, mluvčí policie.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24