QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Horažďovicích se staví. Na řidiče čeká dopravní omezení - FOTKY

22.04.2023 8:10

Na řidiče v Horažďovicích čekají dopravní komplikace. Na silnici I/22 je z důvodu opravy provoz řízen semafory.

l
lhoražďovice_oprava silnice_0423_QAP (2)horažďovice_oprava silnice_0423_QAP (4)

Začátkem dubna byla v Horažďovicích u Hlaváčků zahájena akce „Mobilita pro všechny – Úprava přechodů – změna přechodu č. 2, č. 3 a č. 5“. Předmětem stavby je úprava míst pro přecházení v křižovatce ulic Komenského – Jiřího z Poděbrad a Komenského – Zářečská a úprava blízké autobusové zastávky dle aktuálních bezpečnostních požadavků.

„Provedena budou 3 bezbariérová místa pro přecházení, z toho jedno na silnici I/22 s ostrůvkem. Dále bude upravena autobusová zastávka, rozšířena parkovací plocha o dvě místa pro autobusy a zbudována "pěší zóna" před Restaurací u Hlaváčků,“ potvrdil QAPu starosta Horažďovic Michael Forman.

Úpravě musí před zahájením stavby ustoupit 3 stromy za stávajícího parku, které však budou nahrazeny 4 novými v nově vytvořených zelených plochách.

„V první fázi, která bude trvat do konce května, se budou budovat místa pro přecházení a ostrůvek, doprava bude řízena semafory jedním pruhem. V další fázi pak budou jen směrovými tabulemi zúženy jízdní pruhy, tato fáze a tedy celá stavba by měla být dokončena do konce června,“ uvedl starosta. V souběhu s touto akcí bude opraven i chodník u pivovaru.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24