QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzeňském kraji kontrolovala policie dodržování rychlostních limitů. Výsledky nepotěší

03.02.2023 8:31

Policisté se v minulém týdnu zaměřili na dodržování rychlosti. Zkontrolovali 148 vozidel a zjistili 91 přestupků.

měření rychlosti PK_PČR1

„Dopravní policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se opět účastnili celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. K dispozici měli nové laserové radary, které používají od nového roku. Ty změří rychlost vozidla až na vzdálenost 600 metrů, mají lepší optiku, jsou lehčí a snadnější na obsluhu,“ řekl Ondřej Hodan, mluvčí policie.

Policisté v Plzeňském kraji zaznamenali mnoho přestupků. „Dopravní policisté v celém kraji zkontrolovali 148 vozidel a zjistili 91 dopravních přestupků. Pokutou příkazem na místě bylo vyřízeno 86 z nich, 5 přestupků bylo oznámeno k dořešení správnímu orgánu,“ uvedl Ondřej Hodan s tím, že na pokutách policisté od řidičů vybrali částku 39 700 korun.

„Nejčastějším proviněním bylo znovu překročení nejvyšší povolené rychlosti, kterého se dopustilo 55 řidičů. Dále 10 vozidel jelo po dálnici bez uhrazeného dálničního poplatku, 5 řidičů nepoužilo za jízdy bezpečnostní pás a 3 měli vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu,“ upřesnil mluvčí policie.

Nejvážnější přestupek však zaznamenala policie na Tachovsku. „Policisté nejprve zastavili řidiče, který na sebe sám upozornil překročením nejvyšší povolené rychlosti při přejíždění železničního přejezdu. Dechová zkouška následně ukázala, že muž usedl za volant ve stavu těžké opilosti, výsledek byl 3,15 promile alkoholu v dechu,“ řekl Ondřej Hodan.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24