QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni došlo ke změně parkovacích zón. Zvýšila se také cena za parkování v Rychtářce

03.05.2023 18:55

S prvním májovým dnem došlo v Plzni k několika změnám, které se týkají parkování na území města. 

PD Rychtářka má nové LED tabule_QAP_foto

“Od 1. května platí v centru Plzně změny v parkovacích zónách. Do placeného stání A je nyní zařazena celá oblast historického jádra. Nově se jedná o části ulic Sedláčkova, Dominikánská, Rooseveltova, sady 5. května, které byly dosud zařazeny do zóny B. Celé Denisovo nábřeží a ulice U Lázní jsou nově součástí zóny C,” uvádí město Plzeň.

Držitelé parkovacích karet mají možnost parkovat nejen v zóně, kterou mají dlouhodobě předplacenou, ale i v té sousední. “Držitelé parkovacích karet do zóny placeného stání A tedy mohou nyní parkovat i v zóně B a dlouhodobé parkovací stání do zóny B nyní platí i v zóně C. Tato úprava umožňuje pružnější využití parkovacích míst pro držitele jejich oprávnění,” informovalo město.

Od 1. května také došlo ke snížení parkovného na parkovišti P+R, a to z 60 na 45 Kč za den. V ceně je parkovné a celodenní jízdenka do MHD. Cena platí na parkovištích v Dobřanské ulici na Borech a na náměstí Emila Škody u Centrálního autobusového nádraží.  

Naopak cena v parkovacím domě Rychtářka vzrostla. “Cena celodenního parkovného v parkovacím domě Rychtářka se zvedla ze 60 na 100 korun. Cílem je motivovat řidiče, aby své vozy parkovali na okrajích Plzně a do centra jeli MHD,” uvádí město Plzeň.

Nové ceny za parkování platí i na závorovém parkovišti Bazén Slovany. Parkovací technologie nebude návštěvníkům plaveckého areálu poskytovat validaci (zápis slevy) na parkovací lístek. Každý lístek tedy bude zpoplatněn podle tarifu a parkoviště zákazník opustí až po zaplacení.

Detailní ceny a informace naleznete zde.

Foto ilustrační

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24