QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V regionu padl teplotní rekord starý přes čtyřicet let

06.11.2015 9:08

Na téměř celém území Plzeňského kraje padly ve čtvrtek teplotní rekordy. Nejvíc naměřili ve Staňkově, kde bylo 19,3 stupně. Vysoké teploty budou pokračovat.

FOTO_QAP_CZ (1)

V Plzeňském kraji ve čtvrtek padl teplotní rekord starý víc jak čtyři desítky let. Teploty se šplhaly na listopad extrémně vysoko. Na některých místech překročily teploty dokonce 19 stupňů. Nad 18 stupňů měla řada stanic. Vysoké teploty budou pokračovat i v dalších dnech.

Extrémně vysoké teploty přináší začátek letošního listopadu. Ve čtvrtek dokonce hodnoty překonaly 44 let starý rekord ze Zbiroha. "Historická maxima byla překonána na téměř všech stanicích v Plzeňském kraji. Nejvýš se hodnoty vyšplhaly ve Staňkově na Domažlicku, kde bylo 19,3 stupně. Ve Stříbře na Tachovsku bylo 19,1 stupně. 18,3 stupně pak bylo v Plzni na Mikulce, ve Zbirohu i v Konstantinových Lázních," říká plzeňská meteoroložka Petra Polívková.

Vysoké teploty budou pokračovat. "V příštích dnech se budou teploty pohybovat opět hodně vysoko na listopad. V neděli by měly být až do 17 stupňů, obecně se budou pohybovat okolo 15 stupňů," dodává Petra Polívková.

Jestli budou překonány další rekordy, není úplně jasné. Nejspíš ale odolají. Pro pátek 6.listopadu je rekord 18 stupňů a to nejspíš odpolední hodnoty nepřekonají. Navíc vždy bude záviset na tom, zda se rozpustí dopolední mlhy a nízká inverzní oblačnost.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT