QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Techmanii si můžete vyrobit vlastního robota !!!

22.05.2013 13:28

Opravdu vyšperkovaný workshop pro všechny nadšence do techniky i naprosté amatéry chystá Techmanie na závěr týdne. Od čtvrtka si můžete přijít sestavit i naprogramovat robota !!!

Techmania

Další z řady unikátních akcí se chystá v Techmanii v Plzni na Borech. Můžete si vyzkoušet, co všechno se musí udělat pro to, aby robot nejen stál, ale také fungoval.

„Dva devadesátiminutové workshopy naučí dospělé i děti, jak ze speciální technické stavebnice sestavit jednoduchého robota“, popsal QAPu tiskový mluvčí Techmanie Tomáš Moravec. „Především se ale účastníci seznámí se základy programování a zjistí, jak přimět robota, aby udělal to, co chtějí“, dodává Moravec.

Workshopy začínají po oba dny v 16 hodin. V pátek navíc na akci naváže na workshop další projekt. Den bez bariér nabídne vstup zdarma pro handicapované návštěvníky. Grátis pro ně budou k dispozici všechny expozice populárního science centra, v průběhu dne také návštěvníci shlédnou tři populárně-vzdělávací show s historickým parním strojem nebo statickou elektřinou.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT