Vánoce budou spíš na blátě. Ochlazení by mělo přijít v lednu

14.12.2015 7:02

Nejspíš ani letos nás nakonec zasněžené a mrazivé Vánoce nečekají. Ochlazení se dočkáme až po Novém roce. V tomto týdnu budou teploty stoupat až na 12 stupňů.

nebe - QAP foto

Meteorologové ČHMÚ vydali novou měsíční předpověď do 10. ledna příštího roku a podle té to vypadá, že Vánoce budeme opět slavit bez sněhu a mrazivých teplot. Ochladit by se mělo na začátku ledna. To by teploty měly být alespoň kolem průměru pro toto období.

"Předpokládáme, že období od 14. prosince 2015 do 10. ledna 2016 bude jako celek teplotně nadprůměrné. Zejména v první polovině předpovídaného období očekáváme pokračování současného teplého počasí. Ve druhé polovině předpovídaného období (začátek ledna) se očekávají teploty přibližně na úrovni dlouhodobých průměrů," informoval ČHMÚ. Průměrná teplota pro toto období je -1,3 stupně. 

Navíc kolem srážek v současné chvíli panuje poměrně velká nejistota a nedá se říct, jak to bude vypadat. "Z hlediska předpovědi atmosférických srážek je velká nejistota, protože s přibližně stejnou pravděpodobností se může vyskytnout jak normální, tak srážkově nadnormální nebo podnormální počasí. Ze všech 4 týdnů bude pravděpodobně nejvíce srážek ve druhém předpovídaném týdnu (21.-27.12.)," upozorňují meteorologové.

V tomto týdnu budou teploty stoupat hodně nahoru. Postupně naměříme až 12 stupňů a deště se nezbavíme...

V pondělí bude obloha zatažená až oblačná. Počítat bychom měli se slabým deštěm nebo mrholením a teplotami nejvýš okolo 5 stupňů.

V úterý bude oblačno až zataženo, ojediněle se opět objeví slabý déšť nebo mrholení a místy také mlhy. V noci klesnou teploty mezi +2 až -2 stupně, přes den vystoupí mezi 1 až 5 stupňů. Velmi podobně to bude vypadat i během středy, kdy se očekává zatažená nebo oblačná obloha a postupně také déšť. Noční teploty budou mezi +3 a -1 stupněm, denní mezi 3 a 7 stupni.

Teploty budou v závěru týdne dál stoupat. ve čtvrtek by se k zatažené obloze s deštěm měly přidat teploty až okolo 10 stupňů, v noci klesnou mezi 7 až 3 stupně. Úplně stejné to bude v pátek, jen teploty budou až okolo 11 stupňů, v noci klesnou mezi 9 a 5 stupňů.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24