Ve Šťáhlavech by mohl vzniknout pumptrack sportovní areál. Obec pořádá veřejnou diskusi

16.05.2023 15:05

Pod šťáhlavským nádražím by mohl vzniknout nový sportovní areál, který by zájemcům o sport nabídl pumptrackovou dráhu, U-rampu a mnoho dalšího. Obec vyzvala obyvatele k účasti na veřejné diskusi.

pumptrack Plzeň_QAP (11)

Pumptracková dráha je asfaltová dráha pro kola a koloběžky, kterou tvoří většinou propojené okruhy s vlnkami a klopenkami. Dráhu mohou projíždět děti i dospělí, a to i bez šlapání či odrážení. Rychlost se nabírá takzvaným pumpováním na vlnkách a klopenkách. V Plzeňském kraji už je několik pumptrackových drah, například v Plzni, Břasích, dále třeba v Přešticích, Chlumčanech, Sušici nebo Železné Rudě.

Jedna taková pumptracková dráha by mohla vzniknout i ve Šťáhlavech na Plzeňsku. „Záměrem obce je vybudovat v lokalitě pod nádražím kromě pumptrack dráhy i U-rampu a další sportovní prvky, které přinesou nové možnosti aktivního trávení volného času pro obyvatele a návštěvníky Šťáhlav a Šťáhlavic,“ uvádí obec Šťáhlavy.

Veřejná diskuse týkající se nového sportovního areálu se bude konat ve čtvrtek 18. května od 18 hodin přímo v místě budoucí realizace, tedy pod nádražím ve Šťáhlavech. „Předtím, než zadáme vypracování projektu, jsme uspořádali veřejnou schůzku, která bude příležitostí pro občany aktivně se podílet na přípravě nového sportovního areálu. Obyvatelé budou mít možnost vyjádřit své názory a přání. Zástupci obce budou k dispozici k diskuzi a zodpovězení případných otázek,“ informovala o schůzce obec Šťáhlavy.

Obci Šťáhlavy se podařilo od Plzeňského kraje získat dotaci ve výši 50 tisíc korun, a to na vypracování projektové dokumentace pumptrackové dráhy v lokalitě pod nádražím. „Je třeba upozornit, že aktuálně získaná dotace je určená pouze na zpracování projektové dokumentace. Samotná realizace sportovního areálu bude závislá na finančních možnostech obce a na získání potřebné dotace. Momentálně tedy nemůžeme slíbit žádný konkrétní termín, ale budeme se snažit, aby sportovní areál vznikl co nejdříve,“ upřesnila obec.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24