Ve veřejné sbírce se na bývalého policistu vybralo více než 260 tisíc korun

27.10.2022 10:59

V únoru minulého roku utrpěl bývalý policista Jan B. vážná zranění při dopravní nehodě. Veřejná sbírka přispěje mladému muži na léčbu a rehabilitační pomůcky. Šek na vybranou sumu si převzal od svých kolegů.

sbírka na bývalého kolegu_1022_PK_PČR (2)
sbírka na bývalého kolegu_1022_PK_PČR (2)sbírka na bývalého kolegu_1022_PK_PČR (3)sbírka na bývalého kolegu_1022_PK_PČR (4)sbírka na bývalého kolegu_1022_PK_PČR (5)

Po autonehodě je bývalý policista odkázán na péči svých nejbližších. „Náš mladý kolega Jan B., který sloužil na odboru služby dopravní policie, strávil několik měsíců v nemocnici a jeho zdravotní stav byl velmi vážný a lékařská prognóza nepříznivá. Kolega má trvalé poškození mozku, přišel částečně o zrak a má celou řadu dalších komplikací. Do služby se už bohužel s ohledem na svůj zdravotní stav vrátit nemůže,“ řekla Pavla Burešová, mluvčí policie.

Náklady na léčbu, rehabilitaci i pomůcky jsou vysoké. Policisté se tedy rozhodli založit pro svého kolegu sbírku. „Abychom vyjádřili svou podporu, kolegialitu i lidský přístup, rozhodli jsme se uspořádat veřejnou sbírku, jejíž výtěžek měl, kromě jiného, pomoci i rodičům, kteří našemu kolegovi - jejich synovi, věnují svůj čas a poskytují mu tu nejlepší péči, kterou jen mohou,“ uvedla Pavla Burešová.

V průběhu sbírky, která byla vyhlášena ze strany Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje za podpory Křesťanské policejní asociace, z. s. dne 10. 6. 2022 a ukončena 30. 9. 2022, byla vybrána částka ve výši 263 497 korun.Symbolický šek si osobně převzal náš bývalý kolega se svým tatínkem. Společné setkání se uskutečnilo v úterý 25. října a nebylo pouhým oficiálním aktem, ale především velmi příjemnou a přátelskou záležitostí. Jednalo se o chvíle plné silných emocí. Jak nám sám Honza řekl, to, že přežil, že se postavil zpět na nohy a naučil se postupně znovu mluvit, je jednoduše zázrak,“ popisuje setkání mluvčí policie.

„Chtěli bychom poděkovat všem kolegyním a kolegům, stejně tak jako všem ostatním, kterým osud našeho mladého kolegy nebyl lhostejný, a rozhodli se jakoukoliv částkou do sbírky přispět. Velice si vaší podpory vážíme a ještě jednou za ni velice děkujeme. Stejně tak je za tuto podporu vděčný i Honza a jeho nejbližší, kteří byli výší vybrané částky dojati,“ uzavírá Pavla Burešová.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24