QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vedení Trojky i policie řeší zranění na dětském hřišti, s holčičkou se utrhla "lanovka"

24.07.2023 16:40

K události došlo v neděli v podvečer na hřišti ve vnitrobloku ulice Karla Steinera na Skvrňanech. S holčičkou, která si zde hrála, se utrhl herní prvek tzv. „lanovka“. Dívka skončila s podezřením na otřes mozku na chirurgii Fakultní nemocnice Plzeň – Lochotín. Zraněním se nyní zabývá i policie.

herní prvek trojka lanovka

„Celý incident ve spolupráci s Policií ČR i Městskou policií Plzeň intenzivně řešíme a poskytujeme veškeré informace a dokumenty. Herní prvek zde byl znovu nainstalován po generální opravě koncem května letošního roku, následně na konci června prošel důkladnou technickou kontrolou, která neodhalila žádné poškození nebo nedostatky,“ vysvětlil starosta centrálního obvodu David Procházka.

Podle vedení třetího plzeňského obvodu prochází celé hřiště také každý týden pravidelnou vizuální kontrolou. "V této lokalitě se však pravidelně setkáváme s poškozováním herních prvků od vandalů a opilců. S opravou herního prvku vyčkáme do ukončení vyšetřování Policie České republiky, poté se budeme řídit doporučením nezávislého technika. Toho jsme ihned poté, co nám to bylo povoleno ze strany vyšetřujících orgánů, na místo vyslali. Nyní je prvek nekompletní a nefunkční, žádáme proto rodiče, aby dohlédli na své děti, aby jej nepoužívaly," informuje dále MO Plzeň 3.

„Celé vedení třetího obvodu s děvčátkem a jeho rodinou velmi soucítí a jsme rádi, že zranění na základě získaných informací není naštěstí vážné. S rodinou se snažíme zkontaktovat a situaci s ní chceme řešit,“ říká starosta s tím, že se jako provozovatelé hřiště o incidentu dozvěděli až ze sociálních sítí.

foto: MO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT