QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Víkend přinese opět oblačnost a přeháňky. Místy bude i sněžit

17.03.2016 6:59

Ještě před víkendem bychom si sice mohli užít slunečnou oblohu, pak ale dorazí opět oblačnost a provázet nás bude i celý příští týden. Objevit by se mohlo znovu také sněžení.

nebe QAP FOTO

Podle nové týdenní předpovědi ČHMÚ do 24. března si na slunečné počasí budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Ačkoliv před víkendem se dočkáme polojasné oblohy, už v pátek začne opět přibývat mraků a oblačno s přeháňkami nás bude provázet celý příští týden.

Ve čtvrtek nás čeká jasno až polojasno, zpočátku na jihozápadě místy až zataženo nízkou oblačností. Odpolední teploty se vyšplhají mezi 8 až 12 stupňů, na horách by mělo být kolem 4 nad nulou.

Také v pátek bude nejprve jasno až polojasno. Objevit by se ale mohly ojediněle i mrznoucí mlhy. V průběhu dne bude od severu už ale přibývat oblačnost a ve vyšších polohách by se mohlo objevit sem tam i sněžení. Teploty v noci klesnou mezi +1 až -3 stupně, přes den vystoupí mezi 9 až 13.

Sobota bude ve znamení zatažené až oblačné, místy by mělo pršet nebo dorazí alespoň přeháńky. Od vyšších poloh budou srážky sněhové. Nejnižší noční teploty budou mezi +3 až -1 stupněm, nejvyšší denní mezi 5 až 9.

Velmi podobné to bude i v neděli, jen srážky se budou vyskytovat pouze ojediněle. Noční teploty se budou pohybovat mezi +2 až -2 stupni, denní mezi 4 až 8.

Ani příští týden (21. - 24. března) zlepšení nepřinese. Od pondělí až do čtvrtka nás podle meteorologů ČHMÚ čeká oblačno až zataženo, počítat musíme v nížinách s deštěm nebo přeháňkami, od středních poloh by srážky měly být i sněhové. V noci budou teploty v rozmezí mezi +2 až -3 stupni. Odpoledne se budou teploty v příštím týdnu pohybovat mezi 4 až 9 stupni.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24