QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Víkend přinese zataženou oblohu a déšť. Příští týden se oteplí

07.04.2016 7:02

Podle nové týdenní předpovědi nás o víkendu prosluněné počasí nečeká. K zatažené obloze se přidají přeháňky nebo déšť. V příštím týdnu by teploty mohly být zase kolem 20 stupňů.

nebe QAP FOTO

O víkendu to bude chtít v regionu vytáhnout deštníky a bundy. Podle nové týdenní předpovědi bude víkend spíš ve znamení zatažené oblohy a počítat bychom měli i s přeháňkami nebo deštěm. Ani teploty nebudou zrovna vysoké, nicméně už v průběhu příštího týdne se podle meteorologů můžeme opět těšit na oteplení. 

"Počasí u nás bude ovlivňovat zvlněné frontální rozhraní oddělující studený vzduch na západě od teplejšího na východě. O víkendu bude toto rozhraní postupovat zvolna k východu. Na počátku příštího týdne k nám postupně začne kolem tlakové níže nad východním Atlantikem proudit teplý vzduch od jihozápadu. V závěru období ovlivní počasí u nás od západu brázda nízkého tlaku vzduchu," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek bude přes den zpočátku i polojasno, postupně ale spíš oblačno až zataženo a počítat musíme i s deštěm nebo přeháňkami. Večer bude navíc sážek přibývat. Teploty se odpoledne dostanou na zhruba 11 stupňů.

Také v pátek nás čeká převážně zataženo, na většině území s deštěm. Na hřebenech hor by mohlo dokonce sněžit. V noci klesnou teploty na 7 až 3 stupně, přes den vystoupí mezi 8 až 12.

Se zataženou oblohou a srážkami musíme počítat i o víkendu. V sobotu i v neděli nás čeká zataženo, zpočátku s deštěm. V průběhu dne ale budou srážky postupně ubývat. Noční teploty se budou pohybovat mezi 6 a 2 stupni. V sobotu odpoledne naměříme 8 až 12 stupňů, v neděli pak 11 až 15.

Pondělí bude ve znamení polojasné až oblačné oblohy. Ráno a dopoledne se mohou objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Tam, kde se oblačnost udrží déle, naměříme jen kolem 12 stupňů, jinak vystoupí teploty mezi 14 až 18. V noci klesnou teploty mezi 5 až 1 stupeň.

Od úterý do čtvrtka nás čeká podle ČHMÚ polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky. V závěru období bude oblačnost ještě přibývat a přeháňky budou četnější. Nejnižší noční teploty budou mezi 9 až 4 stupni. Nejvyšší denní mezi 15 až 20, uprostřed období až okolo 23 stupňů.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24