QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vodáci pozor! V pondělí se spouští registrace na program Splouvání Vltavy

26.04.2020 10:41

Národní park se připravuje na vodáckou sezonu. Spuštěny budou registrace pro zájemce o program Splouvání Vltavy. Vedení parku se nyní potýká nejen s komplikacemi kvůli koronaviru, ale také kvůli suchu.

vodaci

V pondělí 27. dubna ve 12:00 hodin bude spuštěna registrace programu Splouvání Vltavy pro letošní sezónu.

Ta je však již nyní zásadně ovlivněna děním kolem nákazy novým druhem koronaviru a vydaným opatřením proti jejímu šíření a také suchem, které velmi zásadně začíná „promlouvat“ do vodácké sezóny, která ještě ani nezačala.

"Intenzivně tedy připravujeme opatření spojené s dovybavením informačního střediska na Soumarském mostě tak, aby vyhovovalo určitým hygienickým standardům a byla chráněna jak obsluha informačního střediska, tak také vy samotní. Sháníme hygienické prostředky jako jednorázové rukavice, ochranné štíty a desinfekci. Předpokládáme, že by vše mělo být připraveno v průběhu května tak, aby se mohlo 1. června začít splouvat," informuje vedení NP Šumava.

Vedení parku řeší i nedostatek vody. "Doufáme, že do té doby bude povoleno shromáždění většího počtu lidí, než je současných 10, protože v jedné hodině může splout až 7 lodí, což je srocení 14 lidí plus průvodce. Také věříme, že naprší a zvedne se hladina Teplé Vltavy nad limit 50 cm, který je základní podmínkou splouvání. Bohužel, druhá polovina dubna ukazuje, že hladina Teplé Vltavy se často pohybuje hluboko pod 50 centimetry – což jen dokazuje velké sucho, které panuje i na Šumavě."

ilustrační foto

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24