QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Volby ve Stříbře: 100letý občan přišel k volbám, nemocný Roman volil z postele - FOTKY

13.01.2023 17:21     14.01.2023 12:04

Prezidentské volby začaly v pátek 13. ledna a ve Stříbře na jejich počátku zářila duha. Odpoledne na jedné straně města svítilo slunce, na druhé pršelo. Přinášíme fotky a informace, jak se volí ve Stříbře.

Volby Stříbro _QAP_cz (13)
Volby Stříbro _QAP_cz (13)Volby Stříbro _QAP_cz (14)Volby Stříbro _QAP_cz (3)Volby Stříbro _QAP_cz (4)Volby Stříbro _QAP_cz (5)Volby Stříbro _QAP_cz (6)Volby Stříbro _QAP_cz (7)Volby Stříbro _QAP_cz (8)Volby Stříbro _QAP_cz (9)Volby Stříbro _QAP_cz (10)Volby Stříbro _QAP_cz (11)Volby Stříbro _QAP_cz (12)Volby Stříbro _QAP_cz (2)Volby Stříbro _QAP_cz (2)volil v posteli stribro

Úderem 14. hodiny se vytvořily ve stříbrských okrscích fronty u volebních místností. Východní předměstí volilo na Základní škole v Gagarinově ulici, kde byly okrsky č.5 a č.6. V šestém okrsku volil také nejstarší občan Stříbra Miroslav Nový, který vloni oslavil sté narozeniny.

Mezi mladší voliče naopak patřil dvacetiletý Pavel Kastl. "Tyto volby vnímám jako velmi důležité, a proto jsem přišel, každý by měl přijít. Navíc prezidenta vlastně volím úplně poprvé, protože jsem teprve dva roky plnoletý. Ale vloni jsem byl volit i do zastupitelstva," usmíval se mladý volič, který k volbám přišel se svou maminkou.

Z Butova přijela volit také Antonie Kroutilová. "Tady by dnes měli být všichni voliči, protože jde o opravdu důležitou věc," myslí si butovská obyvatelka.

Roman Hnojský ze Stříbra k volbám jít nemohl, je už několik dní nemocen, a tak jeho družka Jitka zařídila, aby mohl volit z domova. "Byla jsem volit a paní Rohmová nás zná. Omlouvala jsem Romana, že už týden leží, tak půjde až na druhý kolo. Hned navrhla, že pošle auto. Byli u nás doma do 5 minut. A tak i Roman mohl dát svůj hlas a my moc děkujeme za ochotu," uvedla Jitka Malá ze Stříbra.

 

foto: Martina Sihelská, Klára Šeflová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24