QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vybíráš střední? VOŠ a SPŠE Plzeň zve na Den otevřených dveří

22.11.2023 10:03

Technická škola v technické době, pro milovníky technologií a moderního světa je tato škola jako stvořená. Vezmi rodiče a přijď se podívat už tuto sobotu do školy na Koterovskou v Plzni. Den otevřených dveří na Technické lyceum, Informační technologie nebo Elektrotechniku se koná 25. listopadu od 9 do 16 hodin.

vosplzen1

Technologie mění svět a ten, kdo jim porozumí a bude je umět používat, bude ve výhodě. Bude připraven využít příležitosti, které změna vyvolá. Od výroby elektřiny, přes její distribuci, elektrická zařízení, senzory, řídící jednotky, počítače, programování, analýzu dat a umělou inteligenci. To je příležitost, kterou najdeš na Střední průmyslové škole elektrotechnické v Plzni na Koterovské. Robotizace, automatizace či Internet věcí jsou pojmy, které hýbou celým světem. A i ty můžeš být u toho.

Pokud jsi technický typ, nemůžeš si vybrat lepší školu. Ať už půjdeš po střední rovnou do praxe nebo budeš pokračovat ve studiu na vysoké škole, získáš skvělý základ pro jakoukoliv životní cestu, kterou si vybereš.

Vyber si z následujících oborů (do každého škola nabírá 120 žáků) 

Informační technologie

Pokud pravidelně sedáváš hodiny u počítače, jsi kreativní, jde ti matematika a zajímá tě, jak počítače vlastně fungují a co všechno dokáží, pak je obor Informační technologie přímo pro tebe. Vybereš si jednu ze specializací – Analýza, vývoj a správa nebo IT pro firmy a podnikání a budeš tak studovat přesně to, co tě nejvíc baví.

Elektrotechnika

Elektrotechnika a a Internet věcí jsou obory budoucnosti. Chytrá města a domácnosti, roboti, řízení dopravních systémů, automatizace i výpočetní technika – to jsou příklady oborů, kde všude se můžeš uplatnit. Žádná technologie nebude fungovat bez elektřiny. Zdigitalizuj svět pomocí senzoriky.

Technické lyceum

Už teď víš, že tvá budoucnost leží v technickém oboru? Počítáš s přitažlivostí vysoké školy? Chceš jít na technickou vysokou školu? Technické lyceum pak může být skvělým oborem, kde začít svoji kariéru. Lyceum ti dá akademický základ matematiky a fyziky a jako bonus nakoukneš do technologií.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT