QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vydejte se historickým motoráčkem do Kralovic a Mariánské Týnice

08.07.2023 15:50

Muzeum a galerie severního Plzeňska v Mariánské Týnici zve spolu s Muzeem Českých drah v Lužné na čtyři prázdninové výlety. Nenechte si ujít výstavu o historii dějin piva.

mariánská týnice

První ze čtyř prázdninových výletů se uskuteční v úterý 11. července. Vláček vyjede v 11:55 z Lužné u Rakovníka a zamíří do Kralovic. Před výletem si zájemci mohou prohlédnout Muzeum Českých drah. Čeká je svezení historickým motorovým vozem ze sbírky ČD. Z Kralovic pak lze využít návazný autobusový spoj do Mariánské Týnice po předložení jízdenky z vlaku. V Muzeu a galerii severního Plzeňska pak lidé získají po předložení jízdenky slevu na vstupném ve výši 20 procent. 

"V Mariánské Týnici budete moci navštívit zajímavou výstavu nazvanou Dej Bůh štěstí. Dějiny piva na severním Plzeňsku," dodává Hana Fryčková z Muzea a galerie severního Plzeňska. Výstava bude přístupná do 3. září. K vidění tam jsou do konce července také výstavy Architektura Jana Blažeje Santiniho-Aichela v západních Čechách a Santini Immortialis, která představuje semestrální práce studentů ateliéru Grafického designu a digitálních médií na Fakultě umění a designu Ladislava Sutnara v Plzni. 

Další výlety motoráčkem se uskuteční v termínech 25. července, 8. a 22. srpna. 

Foto ilustrační, Plzeňský kraj

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT