QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vyšetřování kolapsu studentek pokračuje. Plzeňská zdravotnická škola zůstala dnes uzavřena

27.09.2023 13:50

Jak jsme vás již informovali, v úterý 26. září došlo v odpoledních hodinách ke kolapsu několika studentek v areálu Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické (SZŠ a VOŠZ) na Karlovarské ulici v Plzni. Na místě stále probíhá vyšetřování události.

únik nebezpečné látky Plzeň škola_0923_ZZS PK

V úterý odpoledne se udělalo nevolno hned několika studentkám plzeňské střední zdravotnické školy. Na místo okamžitě vyrazily všechny záchranné složky. Mluvčí záchranné služby uvedla, že ze školního areálu v Karlovarské ulici bylo do nemocnice transportováno celkem 16 slečen. Dalším 6 se udělalo nevolno cestou ze školy. Další dívky přijely do nemocnice i večer.

„U všech jsou pozorovány stejné zdravotní obtíže - slabost, nevolnost, pocit na omdlení," uvedla včera z místa události mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Původní informace hovořily o úniku nebezpečné látky, měření hasičů to však zatím nepotvrdilo.

„Tím, co bylo příčinou této události, se zabýváme," okomentovala mluvčí policie Pavla Burešová. „V současné době probíhá i nadále ohledání místa události, pokračujeme v zajištění vzorků, které budou následně vyhodnoceny a v rámci prověřování tohoto případu se zabýváme i jeho dalšími okolnostmi," dodala.

Žáci i zaměstnanci školy mají dnes volno.

„Vážení rodiče, žáci a studenti, jako škola velmi litujeme všech zdravotních a dalších komplikací, které jste byli nuceni řešit v důsledku vzniku včerejší mimořádné události na škole. Věříme, že Vaše děti, naši žáci a studenti budou brzy v pořádku. Policie ČR dále pokračuje v šetření. Se závěry tohoto šetření Vás seznámíme v momentě, kdy to bude možné. Z bezpečnostních důvodů bylo žákům a studentům poskytnuto ředitelské volno na den 27/9 2023. Děkujeme za pochopení,“ uvádí vedení školy SZŠ a VOŠZ.

Foto ilustrační ZZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT