Vysoké teploty budou pokračovat. Ochlazení přijde v prosinci

09.11.2015 7:02

Výrazně nadprůměrné teploty budou pokračovat i v tomto týdnu. Větší ochlazení přinese až začátek prosince, žádné kruté mrazy to ale nebudou.

FOTO_QAP_CZ (2)

Vysoké teploty, které v posledních dnech lámou rekordy, budou pokračovat i během tohoto týdne. Navíc podle meteorologů by se na průměrné hodnoty pro toto období měly dostat až na přelomu listopadu a prosince. Ani tak se ale zatím neočekávají žádné silné mrazy.

"Období od 9. listopadu do 6. prosince 2015 bude teplotně nadprůměrné. První týden bude teplotně výrazně nadprůměrný, maximální denní teploty budou na začátku týdne dosahovat až 19 °C, ale na jeho konci již většinou kolem 10 °C. Druhý a třetí týden budou také nadprůměrné, ale teplota bude postupně klesat. Poslední týden by měl být teplotně průměrný s průměrnou týdenní maximální teplotou vzduchu kolem 4 °C a průměrnou týdenní minimální teplotou již kolem -1 °C," informoval ČHMÚ.

Nejvíc srážek by mělo spadnout v týdnu od 16. do 22. listopadu, jinak bude celkově období srážkově průměrné až podprůměrné.

Vysoké teploty budou v týdnu pokračovat. Vyšplhají se až na 18 stupňů.

Podle aktuálních týdenních výhledů budou v příštích dnech navíc dál stoupat teploty hodně vysoko. Klesat by měly až v závěru týdne.

V pondělí bude zataženo až oblačno, od severozápadu s občasným deštěm nebo přeháňkami. Nejvyšší odpolední teploty se vyšplhají na 14 až 18 stupňů.

V úterý bude oblačno až zataženo, ojediněle se objeví i déšť. V noci klesnou teploty na 13 až 9 stupňů, přes den vystoupí na 14 až 18.

Ve středu nás čeká opět oblačno až zataženo, jen místy polojasno. Postupně by ale oblačnost měla ubývat. V noci naměříme 12 až 8 stupňů, přes den 13 až 17.

Čtvrtek přinese polojasnou až oblačnou oblohu. Přechodně by mohlo být i zataženo. V noci budou teploty mezi 8 a 4 stupni, přes den mezi 12 a 16.

V pátek bude většinou polojasno, místy se ale objeví mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Večer pak bude od západu oblačnosti přibývat a objeví se i občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty budou mezi 6 a 2 stupni, nejvyšší denní mezi 12 až 16. Tam, kde se udrží nízká oblačnost, budou odpolední teploty jen kolem 9 stupňů.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Zpočátku proměnlivá oblačnost, místy přeháňky, na horách i smíšené. Od západu postupně oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, uprostřed období 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 11 °C, v závěru období 8 až 13 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT