QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Začínají stavební práce ve městě Stod. Řidiče čeká dopravní komplikace

11.04.2023 10:48

Řidiče na silnici I/26 mezi Stodem a Holýšovem čeká zdržení. Začínají totiž stavební úpravy, které přinesou výrazné dopravní omezení.

ilustrační foto RSD

Provoz bude v místě řízen kyvadlově pomocí semaforů. „Od 11. dubna 2023 bude probíhat akce Ředitelství silnic a dálnic, a to stavba odbočovacího pruhu na Merklín. V místě stavby bude umístěn semafor ve směru na Holýšov a Plzeň. Směrem na Merklín se bude odbočovat z hlavní silnice, avšak při příjezdu od Merklína, bude objízdná trasa přes ulici Kostelní do Bezručovy, a pak se napojí zpět na hlavní – Domažlickou, na křižovatce u mostu,“ uvádí Jiří Vlk, starosta města Stod.

„Doba uzávěrky je do 9. června 2023. V době stavby bude průjezd městem Stod poměrně problematický, ale tato stavba dopravě ve městě výrazně pomůže a urychlí ji,“ dodává starosta.

Stavba zahrnuje i nové obruby a sjezdy. „Součástí stavby, která zahrnuje i obnovu konstrukce vozovky v místě rozšíření, bude osazení nových obrub, úprava sjezdů a navázání parkovacích stání,“ doplnil Adam Koloušek, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Úpravy na zhruba 100 metrů dlouhém úseku vyjdou ŘSD na 2,6 mil. Kč bez DPH.

Foto ilustrační ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24