QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Zařízení pro uprchlíky v Balkové spolkne minimálně čtyři miliony

25.08.2015 9:04

Vedení Plzeňského kraje se na výjezdním zasedání podívalo mimo jiné do objektu v Balkové na Plzeňsku. Právě tam by mělo být v budoucnu zařízení pro uprchlíky. Nejzazším termínem otevření je leden příštího roku.

RPK_PS_prohlídka_Balková3

Vedení Plzeňského kraje se v uplynulých dnech vydalo na další výjezdní zasedání, kdy došlo i na policejní zařízení v Balkové na severním Plzeňsku. Právě to by se mělo stát dalším místem pro ubytování uprchlíků, kteří se budou vyskytovat na území naší republiky. Podle odhadů by pro bleskové zprovoznění byla nutná investice kolem čtyř milionů korun.

V Balkové na Plzeňsku by podle náměstka ministra vnitra Jiřího Nováčka bylo po nutné rekonstrukci možné umístit zhruba 250 běženců, na které by dohlíželo ve směnovém provozu 160 zaměstnanců.

"Minimální investice do zařízení nutná pro rychlé provizorní zahájení provozu jsou čtyři miliony korun a technicky nejzazší termín zahájení přijímání uprchlíků je 1. ledna 2016. Prohlídky zařízení se zúčastnil také ředitel krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Jaromír Kníže, který uvedl, že personální zajištění by bylo řešeno nejprve přeložením příslušníků z oddělení a také náběry nových policistů či posilami z jiných krajů," komentovala býsledky výjezdního zasedání mluvčí kraje Šárka Stará. 

V komplexu v Balkové by měla být zajištěná také lékařská služba a v areálu by měly být ubytované i rodiny s dětmi.

Před víkendem policie zadržela na dálnici D5 nedaleko Plzně další kamion s celkem zhruba padesátkou běženců. Ti stále zůstávají v České republice a postupně byli rozmístění do jednotlivých zařízení. Několik dětí bylo umístěno do dětského domova. Podrobnosti k zadržení urpchlíků na dálnici včetně fotek z jejich přemístění na cizineckou policii v Plzni najdete v článku zde.

FOTO: Krajský úřad Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24