QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Změna na Americké! V noci otevřeno, přes den přísnější režim!

21.08.2023 16:01

Od 1. září začne platit na Americké třídě v Plzni nový režim. V noci se Americká otevře pro auta, přes den naopak budou omezení přísnější.

americká

Otevřeno bude v noci od 20 do 5 hodin.

"Od 20 hodin večer do 5 hodin ráno po ní opět bude moci jezdit individuální automobilová doprava. Přes den se naopak současný režim o něco zpřísní. Cílem je zachovat hladký průjezd MHD v dopravních špičkách a současně ulevit řidičům osobních automobilů v době, kdy se netvoří zácpy. Uzavřeným úsekem Americké projíždí za hodinu 65–80 vozidel MHD + linkových autobusů a dále zhruba 120 ostatních vozidel. Celodenní intenzitu lze odhadnout na 2 800 vozidel," říká Hana Josefová z tiskového oddělení magistrátu.

Co bude platit od 1. září přes den?

Výjimku povolující průjezd úsekem ve směru ulic Goethova – V Šipce budou mít již jen autobusy/trolejbusy, zásobování na Americké třídě, vozidla policie a IZS.

Nově tudy nebudou moci jet vozidla taxi a ostatní dopravní obsluha. Dopravní obsluha Tylovy ulice (v prvním bloku mezi Klatovskou a ulicí kardinála Berana) bude muset využívat průjezd ulicí V Šipce.

Americká se má v budoucnu změnit...

Americká se individuální automobilové dopravě uzavřela předloni 1. září. Vozidla od té doby nesmí projíždět úsekem od Škroupovy ulice po Resslovu ulici, v opačném směru od Goethovy ulice po ulici v Šipce.

Město i nadále připravuje stavební úpravu střední části Americké, která zvýrazní společenský význam ulice a bude psychologicky více působit proti neoprávněným vjezdům. Mimo jiné budou zrušeny zastávkové zálivy, vozovka bude užší, ulici doplní stromořadí. Součástí bude i celoplošná oprava vozovky.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT