Závěr srpna přinese opět tropy. Počítat musíme i s bouřkami

24.08.2015 8:03

Nadprůměrně teplé léto bude pokračovat. Podle dlouhodobého výhledu ČHMÚ se ohřejeme i na začátku září. V tomto týdnu se teploty opět dostanou nad 30 stupňů.

DSC01740

Po rekordních vedrech v první polovině srpna se teploty sice dostaly v uplynulém týdnu k průměrným hodnotám, dlouho to ale podle výhledů meteorologů nevydrží. Už v tomto týdnu se teploty znovu dostanou přes hranici 30 stupňů. Horko ale doprovodí také bouřky a přeháňky.

"Poslední srpnový týden opět přinese velmi teplé počasí. Ve druhé polovině nastávajícího týdne se teploty většinou dostanou nad 30 °C a ojediněle by mohly překročit i 35°C. Ochlazení, které je očekáváno začátkem září, však nesrazí týdenní teplotu pod průměrné hodnoty pro toto období. Teploty by se měly k průměrným hodnotám dostat až v třetím předpovědním týdnu od 7. září do 13. září. Období jako celek bude teplotně nadprůměrné," informoval ČHMÚ.

I když minulý týden byl hodně bohatý na srážky, teď by jich mělo o něco ubýt. Víc pršet by mělo až v prvním zářijovém týdnu. Celkově bude období od 24. srpna do 20. září srážkově průměrné.

Tropické počasí se vrátí už v průběhu tohoto týdne...

V pondělí nás čeká polojasno až oblačno, zpočátku navíc spíš oblačno s přeháňkami a deštěm. Oblačnosti bude zase přibývat znovu večer. Teploty se vyšplhají mezi 24 až 28 stupňů.

Ještě v úterý bude oblačno až zataženo, na většině území se budou objevovat přeháňky nebo déšť a ojediněle i bouřky. Postupně ale bude ubývat oblačnosti i srážek. Teploty v noci klesnou mezi 17 a 13 stupňů, přes den vystoupí mezi 19 a 23.

Ve středu už bude polojasno až skoro jasno, během dne místy přechodně oblačno. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 12 až 8 stupňů, odpolední vystoupí mezi 24 až 28.

Ve čtvrtek nás čeká jasno až polojasno, během dne od západu až oblačno a večer musíme počítat s přeháňkami nebi bouřkami. V noci naměříme 16 až 12 stupňů, přes den pak 26 až 30 stupňů.

V pátek bude jasno až polojasno, zpočátku se ale ještě budou objevovat přeháňky nebo bouřky. Noční teploty klesnou mezi 17 a 13 stupňů, odpolední vystoupí mezi 28 až 32.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Jasno nebo skoro jasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Postupně od západu přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 33 °C, v závěru období od západu ochlazování."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24