Zdravotní středisko ve Zbůchu má po rekonstrukci byty pro potřebné - FOTKY

14.02.2023 10:05

Multifunkční areál v Plzeňské ulici ve Zbůchu prochází rekonstrukcí. Vznikly zde nové byty, které obsadí klienti CPTS.

Zbůch_nové byty_0223_Zbůch (3)
Zbůch_nové byty_0223_Zbůch (3)Zbůch_nové byty_0223_Zbůch (1)Zbůch_nové byty_0223_Zbůch (2)Zbůch_nové byty_0223_Zbůch (4)

„Poslední únorový den bude dokončena rekonstrukce vnitřních prostor zdravotního střediska v Plzeňské ulici ve Zbůchu. Vlastník objektu, Centrum pobytových a terénních služeb Zbůch (CPTS), tu vybudoval tři nové garsoniéry, do nichž se počátkem března nastěhují klienti CPTS,“ informovala obec Zbůch.

V objektu se nachází ordinace praktického lékaře a lékárna. Nyní v areálu vznikly i tři nové rozměrné garsoniéry. „Jejich nájemníci jistě ocení velikost bytů a prostorné koupelny, které jim umožní potřebný bezpečný pohyb,“ uvádí obec.

„Nová fasáda objektu včetně zateplení bude dokončena na jaře letošního roku. Zrcadlově k současnému veřejnému parkovišti vzniknou tři nová parkovací místa, vyhrazená pro lékaře a invalidy. Na příští rok je plánována rekonstrukce celého parkoviště před budovou,“ informovala obec.

Modernizací by měla brzy projít i lékárna. „Zakoupení objektu a přilehlého pozemku od soukromého majitele a následná rekonstrukce stály cca 10 milionů Kč,“ uvádí obec Zbůch.

Foto Zbůch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24