QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zimní počasí s mrazy vydrží do půlky února

18.01.2016 8:02

Mrazivé počasí, které s velkou silou udeří v tomto týdnu, by mělo pokračovat až do poloviny příštího měsíce. Nejvíc sněžit bude na začátku února.

FOTO_QAP_CZ (6)

Podle nových měsíčních výhledů nás mrazivé počasí bude provázet až do poloviny února. Celkově bude období teplotně podprůměrné. V nadcházejících dvou týdnech bude ale o něco méně srážek, nejvíc sněžit by mělo v prvním únorovém týdnu. 

"Období od 18. ledna 2016 do 14. února 2016 bude teplotně podprůměrné. První týden bude teplotně výrazně podprůměrný, maximální denní teploty zůstanou pod bodem mrazu a minimální noční teploty budou klesat k -10 °C, při vyjasnění a sněhové pokrývce bude místy kolem -17 °C. Další týdny budou teplotně podprůměrné až průměrné s týdenní maximální teplotou vzduchu kolem 0 °C a průměrnou týdenní minimální teplotou kolem -5 °C," informoval ČHMÚ.

Ohledně srážek budou nadcházející čtyři týdny průměrné až podprůměrné. Nejvíc srážek by mělo spadnout v prvním únorovém týdnu. Pro děti z Plzeňska a Plzně je to tak příslib hodně zasněžených jarních prázdnin.

Příští dny přinesou mrazy, oteplovat se začne o víkendu...

Podle nové týdenní předpovědi se musíme v příštích dnech připravit na poměrně silné mrazy. Ty doprovodí většinou i slunečná obloha, jen sem tam by se mohly objevit i sněhové přeháňky.

V pondělí bude většinou oblačno, místy se slabým sněžením. K večeru bude ale srážek i oblačnosti ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi -6 až stupni, na horách kolem -9.

V úterý nás čeká polojasno až oblačno, ojediněle se objeví i sněžení nebo mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou mezi -7 až -11 stupňů, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce až na -16. Odpolední teploty se vyšplhají mezi -7 až -3 stupně.

Také ve středu bude většinou oblačno a místy se objeví i sněhové přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat mezi -7 až -11 stupni, při jasné obloze i kolem -16 stupňů. Nejvyšší denní vystoupí mezi -6 až -2 stupně.

Čtvrtek bude ve znamení polojasné až oblačné oblohy, ojediněle i se sněžením. Objevit by se mohly i mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou mezi -6 až -10, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce na -16 stupňů. Odpolední budou mezi -6 až -2 stupni.

V pátek nás čeká jasno až polojasno, ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost se slabým sněžením. V noci naměříme -8 až -12 stupňů, při sněhové pokrývce kolem -17 stupňů. Denní teploty se budou znovu pohybovat mezi -6 až -2 stupni.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "V sobotu zpočátku polojasno, od západu přibývání oblačnosti a postupně na většině území, v dalších dnech místy, sněžení, které bude od západu přecházet do smíšených nebo mrznoucích srážek. Nejnižší noční teploty v sobotu -6 až -10 °C, při sněhové pokrývce kolem -13 °C, od západu zmírňování mrazů a v závěru období jen -2 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až 0 °C, postupně -2 až +3 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24