Vánoční tramvaj po nárazu nákladního vozidla vykolejila, náhradní autobus havaroval - FOTKY

11.12.2023 7:35     11.12.2023 12:09

V pondělí 11. prosince došlo ke střetu vánoční tramvaje a nákladního automobilu. Na trase tramvaje č. 1 byla zavedena náhradní autobusová doprava. Další dopravní nehoda na sebe nenechala dlouho čekat.

vánoční tramvaj NA_1223_HZSPK (2)
vánoční tramvaj NA_1223_HZSPK (2)vánoční tramvaj NA_1223_HZSPK (1)vánoční tramvaj NA_1223_HZSPK (3)vánoční tramvaj NA_1223_HZSPK (4)vánoční tramvaj NA_1223_HZSPK (5)nehoda bus kamion OA_Plzeň (2)nehoda bus kamion OA_Plzeň (1)nehoda bus kamion OA_Plzeň (3)nehoda bus kamion OA_Plzeň (4)

V 5:03 došlo v Plzni k dopravní nehodě na křižovatce Plaská x Studentská. 

“Došlo k vykolejení tramvaje. Zajistili jsme místo nehody, zlikvidovali uniklé provozní kapaliny,” uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Jedna osoba z tramvaje byla předána ZZS. "Žena 21 let utrpěla lehčí zranění a byla transportována na akutní příjem Fn-Lochotín," informovala Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

PMDP zavedlo náhradní autobusovou dopravu. “Vykolejená tramvaj po dopravní nehodě. Linka 1 se otáčí v točce Mozartova. Náhradní autobusová doprava U Gery- Bolevec a zpět je zajištěna,” uvádí dopravce.

Vánoční tramvaj je požkozená. "Z důvodu dopravní nehody je do odvolání zastaven provoz Vánoční tramvaje," uvádí PMDP. "V současné době neumíme říct, kdy opět vyjede do ulic. Budeme vás informovat."

"Řidič nákladního automobilu (ročník 1975), který jel po Studentské ulici, nedal přednost tramvaji (řidička ročník 2002), která jela po ulici Plaská. Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Věc byla vyřízena na místě v příkazním řízení," uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Provoz komplikovala i následná dopravní nehoda náhradního autobusu. 

Na Lidické ulici v úrovni tramvajové zastávky Majakovského ve směru do centra se střetl v 07:10 kamion, osobní auto a autobus. 

“Osobák je skřípnutý mezi obě větší vozidla. Dvě osoby z osobního auta jsme vyprostili přes zadní část. Průjezd do centra je v místě nehody zastaven," aktualizuje informace mluvčí hasičů.

"Podle dosud zjištěných skutečnosti jela řidička osobního vozidla (ročník 1969) Lidickou ulicí v pravém jízdním pruhu ve směru jízdy od ulice Studentská. V prostoru křižovatky ulic Lidická a Vaníčkova ohrozila při přejíždění z pravého jízdního pruhu do levého jízdního pruhu řidiče nákladního vozidla (ročník 1986), který jel v levém jízdním pruhu. Následně došlo ke střetu, při kterém bylo osobní vozidlo odraženo na autobus, který řídil řidič ročník 1965. Ten s vozidlem zastavil při pravém okraji vozovky na provizorní zastávce," popsala nehodu mluvčí policie.

Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob, alkohol byl na místě u všech řidičů vyloučen dechovou zkouškou.

Foto HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT