QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V parkovacím domě Rychtářka se může platit kartou! V obsazenosti drží rekord den utkání Viktorky se Schalke!

05.09.2013 10:29

V parkovacím domě Rychtářka se může nově platit také bankovní kartou. Oproti možnosti placení Plzeňskou kartou, se ale u těch bankovních čeká větší zájem. Zatím je Rychtářka stále nejvíc využívaná během fotbalu.

Rychtářka1

Parkovací dům Rychtářka v Plzni si už sice pomalu získává oblibu mezi řidiči, pořád to ale není ono. Stále zůstává faktem, že nejvíc je Rychtářka využívaná během fotbalových duelů Viktorky. Nově ale nabízí ppoměrně užitečnou novinku. Parkovné se dá platit také platební kartou.

Ohledně bezhotovostního placení parkovací dům Rychtářka nabízí už víc jak rok také možnost placení Plzeňskou kartou. To ale aktuálně stále využívá jen něco okolo tří procent řidičů. Oproti tomu placení klasickou bankovní kartou by mohlo leckomu pomoct.

"Držitelé všech běžných forem bankovních karet mohou v parkovacím domě Rychtářka platit jejich prostřednictvím jen u obsluhy, a to v prostorách klientského oddělení během otevírací doby, nebo u okénka při výjezdových stojanech. Klienti zde mohou zaplatit nejen za běžné parkování v Rychtářce, ale i za nákup předplatného nebo parkovací karty," informuje společnost Parking Plzeň.

Ulevit by se mohlo hlavně fotbalovým fandům. Rychtářka je stále nejvíc zaplněná během duelů Viktorky.

"Zatraktivníme tím parkování v Rychtářce lidem zvyklým používat bankovní karty a určitě tím zpříjemníme pobyt cizincům, kteří zde hojně parkují v době fotbalových zápasů," říká jednatel společnosti Martin Pytlík. Vzhledem k tomu, že Viktorka má před sebou vstup do Ligy mistrů, mohlo by se to skutečně hodit.

Faktem je, že Rychtářka nejspíš ještě nikdy nebyla úplně obsazená. Nejspíš rekord stále drží 16.únor loňského roku, kdy v Plzni v rámci Evropské ligy hrálo Schalke 04. V době fotbalového utkání se totiž obsazenost vyšplhala až na 90 procent celkové plochy.

I přes téměř jistotu toho, že na Rychtářce kdykoliv zaparkujete vzhledem k tomu, že obsazenost stále není zrovna nejvyšší, budou po městě osazené cedule, které budou hlásit aktuální počet obsazených míst a budou na parkovací dům navádět. Celkem by se měly objevit na 6 místech nejspíš do konce listopadu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24