QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Veletrh cestovního ruchu Holiday World startuje, Plzeňský kraj bude i letos lákat turisty

06.02.2012 12:30

Od 9. do 12. února bude v Praze na výstavišti v Holešovicích probíhat středoevropský veletrh cestovního ruchu Holiday World. A s prezentací tam nebude chybět ani Plzeňský kraj. Na co bude lákat turisty?

Publikace Plzeňského kraje

Na 21. ročníku středoevropského veletrhu cestovního ruchu, Holiday World, se bude prezentovat také Plzeňský kraj. od 9. do 12. února bude lákat turisty. A na co by měli turisté zavítat do našeho kraje? Plzeňský kraj bude ve společné expozici s městem Plzeň a také Plzeňským Prazdrojem.

Turisté by se měli o Plzeňském kraji dozvědět hlavně z propagačních materiálů. A co by je mělo přitáhnout nového do Plzně? "Lákavou atrakcí by se měla pro návštěvníky Plzně v letošním roce stát nová rozsáhlá podzemní expozice v zoologické zahradě, která vzniká přeměnou starého německého válečného objektu a zaměří se na živočichy žijící bez závislosti na světle," myslí si náměstkyně primátora pro kulturu a cestovní ruch Eva Herinková.

Dalším prezentovaným lákadlem města je Muzeum církevního umění, které by se mělo otevírat v polovině června. "Zajisté se stane vyhledávaným místem nejen proto, že zde budou k vidění původní historické nástěnné malby jako například cenný životopisný cyklus sv. Barbory v kapitulní síni a nejstarší vyobrazení Plzně, ale vystaveny tu budou i vzácné liturgické předměty, roucha, středověké kalichy nebo zachovalá středověká skříň," popsala lákadlo náměstkyně Herinková.

Své místo v prezentaci Plzeňského kraje musí mít i plzeňská Techmania science centrum. Ta se totiž rozhodla přidat novou budovu a také 3D planetárium a to do roku 2014. "Vzniknou zde zcela ojedinělé expozice, laboratoře a klubovny a v neposlední řadě 3D planetárium, které Plzni chybí od konce devadesátých let," vysvětluje Zuzana Smotlachová, vedoucí odboru prezentace a marketingu magistrátu s tím, že i proto je nutné už teď prezentovat Techmanii.

Plzeňský kraj představí dvě nové publikace zaměřené na pivní turistiku, které vznikly v rámci projektu "Do Plzeňského kraje za přírodou, tradicemi a gastronomií." Představeny budou publikace "Pivní stezky" a "Mapy pivovarů a turistických cílů v Plzeňském kraji."
A nově též představí Reprezentativní publikaci o Plzeňském kraji. Tato publikace vychází po pěti letech ve zcela novém kabátě. Na první pohled zaujme modifikovaným formátem A4 s vazbou na kratší straně, ale i zcela novými a neotřelými fotografiemi, které zachycují památky a přírodní krásy Plzeňského kraje.
"Naleznete zde téměř vše, co potřebujete k ideálnímu prožití vaší dovolené. Kouzelná šumavská příroda Vám nabízí od hlubokých lesů, tajuplných slatí, divokých horských říček až po ledovcová jezera a vyhlídkové vrcholy. Na své si zde přijdou lyžaři, vodáci, či sportovní rybáři, neustále rozvíjející se síť turistických a cyklistických tras uspokojí vyznavače pěší i cykloturistiky a hlavně milovníci památek," popisuje publikace mluvčí krajského úřadu Petra Jarošová.
Nová reprezentativní publikace o Plzeňském kraji je rozdělena na několik částí: Sídelní město, Královská historie, Spirituální krása, Poklady stavebního umění, Síla ducha, Esence přírody, Krajina jako lidský výtvor, Vyrobeno v Plzeňském kraji, Kulturní zážitky, Svět relaxace, Evropa bez hranic. Kniha obsahuje texty a popisky k fotografiím v 4 jazykových mutacích.

Tradičně hojně navštěvovaného veletrhu se letos zúčastní celkem 870 vystavovatelů z 50 států.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24