20letý řidič Octavie si spletl obec na Klatovsku se závodní dráhou

25.01.2023 9:03

Klatovští policisté se zaměřili na dodržování povolené rychlosti v jedné z obcí na Klatovsku. Radar zachytil řidiče, který se prohnal obcí, jako by byl na závodní dráze.

rychlá jízda Klatovsko_0123_PČR

V pondělí 23. ledna se klatovští dopravní policisté zaměřili na dodržování povolené rychlosti. Policejní hlídkou byli kontrolováni řidiči jedoucí po silnici I. třídy č. 27 projíždějící přes obec Malá Víska, kde je nejvyšší povolená rychlost 50 km/h.

“Krátce po osmé hodině policisté zjistili osobní automobil tovární značky Škoda Octavia jedoucí přes obec Malá Víska ve směru na obec Klatovy. Uvedenému vozidlu byla naměřena rychlost jízdy 118 km/h. Policejní hlídka okamžitě za tímto vozidlem vyjela a vozidlo předepsaným způsobem zastavila,” uvedla Barbora Šmaterová, mluvčí policie.

Zkouška na alkohol byla u 20letého řidiče negativní. “Policisté muži sdělili, jakého protiprávního jednání se dopustil a informovali ho o tom, že se jedná o  přestupek, který nelze řešit na místě, a proto bude přestupek oznámen a projednán příslušným správním orgánem. Ve správním řízení hrozí řidiči pokuta do výše 10 000 korun, zákaz řízení na dobu 6 až 12 měsíců a přičtení 5 bodů do bodového hodnocení řidiče,” doplnila mluvčí.

“Nejen mladí řidiči si silnici zamění za závodní dráhu a rádi sešlápnou plynový pedál, ale je nutné si uvědomit, že omezení, především ta v obci, mají své opodstatnění, přičemž stačí málo a může dojít k obrovské tragédii,” apeluje na řidiče Barbora Šmaterová.

Foto PČR

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24