QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Den Respektuj 18! se blíží. Přinese do Plzně zajímavý program

02.12.2022 7:35

Kampaň Respektuj 18! již deset let připomíná, že je potřeba o tématu veřejně mluvit a netolerovat prodej a pití alkoholu u dětí a mladistvých. Kampaň vyvrcholí v neděli 4. prosince 2022 Dnem Respektuj 18! na náměstí Republiky.

ponožky červené_1222_MMP2

„Kampaň Respektuj 18! míří na dospělou populaci, na prodejce, provozovatele restaurací a hostinské. V největší míře však cílí na rodiče dětí a mladistvých, neboť rodina je tím nejdůležitějším vzorem ve výchově. Sám se v tomto směru snažím vychovávat své tři děti, alkohol nepiji a podporuji všechny, kteří se rozhodli být dobrým příkladem pro ostatní,“ řekl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Získejte od Mikuláše speciální červené ponožky! „Již podruhé spojujeme Respektuj 18! s postavou Mikuláše, který se čtyři dny od 1. do 4. prosince bude pohybovat v ulicích Plzně a rozdávat červené ponožky s logem kampaně. Kde přesně se Mikuláš objeví, to se lidé dozvědí z městských sociálních sítí. Podpořit pak kampaň a šířit myšlenku dál je možné zcela jednoduše – stačí si ponožky obléct, vyfotit a fotku sdílet na sociálních sítích s hashtagem #respektuj18,“ uvedl Jiří Winkelhöfer, radní města pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality.

Vrcholem kampaně bude Den Respektuj 18!. V neděli 4. prosince bude od 10 do 18 hodin na náměstí Republiky v Plzni stánek, kde se kromě do diskusí s odborníky můžete i zapojit do soutěže. „Podpora otevřené komunikace v rodinách o odpovědném nakládání s alkoholem a možnost poradit se na toto téma s experty i díky celoroční kontaktní kampani Respektuj 18!, je účinná forma prevence, kterou dlouhodobě podporujeme,“ řekla Pavlína Kalousová, ředitelka firemních vztahů a komunikace z Plzeňského Prazdroje, který patří společně s Centrem protidrogové prevence a terapie mezi partnery projektu od jeho počátku.

Novinkou letošní kampaně je také zřízení e-mailové adresy respektuj18@plzen.eu, kde lidem pomohou a poradí odborníci z Centra protidrogové prevence a terapie. Více informací o kampani a problematice je na www.respektuj18.cz.

Foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24