QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Městská policie Plzeň bude mít nového velitele. Schválilo ho zastupitelstvo

10.02.2023 11:01

Dočasně městské policii velí Tomáš Petřík. Toho ve funkci brzy vystřídá devětapadesátiletý Petr Nováček. Nový velitel však ještě musí složit zkoušku odborné způsobilosti a získat osvědčení.

DSC04888

Jmenování Petra Nováčka novým velitelem Městské policie Plzeň schválilo 9. února Zastupitelstvo města Plzně. Do výběrového řízení se přihlásilo šest uchazečů. Všichni byli pozváni k ústním pohovorům. „Kandidáti krátce představili své návrhy koncepce řízení městské policie a odpovídali na doplňující dotazy. Komise na základě vyhodnocení přihlášek a osobních vystoupení zvolila jako nejvhodnějšího kandidáta výběrového řízení právě Petra Nováčka. Hovořily pro něj zkušenosti, které jsou neoddiskutovatelné. U Policie České republiky působil přes třicet let a dnes zastává vedoucí pozici na krajském ředitelství policie,“ přiblížil Jiří Winkelhöfer, radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality.

Plk. Ing. Bc. Petr Nováček byl dlouhodobým zaměstnancem Policie ČR. V minulosti velel pořádkové jednotce a mimo jiné měl na starosti vnější službu v rámci působnosti plzeňského městského ředitelství policie. Dnes je náměstkem ředitele krajského ředitelství Policie České republiky pro ekonomiku. „Předpokládám, že se funkce velitele strážníků ujme od dubna. Před tím musí splnit zákonné podmínky, mj. povinné školení a zkoušku na Ministerstvu vnitra ČR,“ doplnil Jiří Winkelhöfer.

Dočasně městské policii velí Tomáš Petřík. Zastupitelstvo jej vedením pověřilo loni v listopadu. Funkci zastupuje na dobu určitou, a to od 1. ledna 2023 do doby, než se nově jmenovaný velitel Petr Nováček ujme své funkce.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24