QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

MHD zdarma do 18 let a od 65! „Chceme bránit lidi před drahotou,“ říká Zarzycký

25.08.2022 11:54

Když vláda nic nedělá, musí pomoci město, hlásá lídr ANO. Když ve volbách uspěje, chce zavést v Plzni MHD zdarma pro děti a seniory. Čtěte podrobnosti.

Roman Zarzycký

„Samoživitelkám, mladým rodinám i seniorům je nutné pomoci rychle. Fialova vláda nedělá nic. Tohle je konkrétní a rychlé opatření, které zavedeme obratem. Bez vysílání signálů,“ říká odhodlaně Roman Zarzycký.

Zarzycký dále poukazuje na to, že takové rozhodnutí není zas tak složité. „V praxi je to jednoduché rozhodnutí. Jde o pokyn valné hromady - tedy Rady města Plzně jako stoprocentního vlastníka dopravního podniku. PMDP to budeme kompenzovat z rozpočtu města. A kde na to vezmeme? Rozpočtové určení daně (RUD) je díky drahotě a vysoké inflaci pro město významně lepší než v minulosti. Prostě vám na dražších cenách vytahují z kapes více peněz a poměrná část daňového výběru jde zpět městu v podobě RUD. My vám ale peníze vrátíme navzdory Fialovo nečinnosti, vysílání signálů a slibům,“ uvádí Zarzycký.

Lídr ANO má další plány, jak ulevit občanům. I nadále chce udržet v Plzni nejlevnější cenu tepla v celé České republice. Podle Zarzyckého je možné z pozice města tlačit a ovlivnit městské společnosti. „Samozřejmě musíme se chovat tak, abychom nepoškodili pozici správného hospodáře. Ale zároveň pomohli lidem v tíživé finanční situaci. Naštěstí jsme ve veřejném sektoru a můžeme pomoci,“ vysvětluje Roman Zarzycký.

 

Zadavatel, zhotovitel: Hnutí ANO 2011

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24